Mer medvind i Bodø

torsdag 8. desember 2011

Høyrevinden i fra nord snudde: Fremskrittspartiet i Bodø vil likevel akseptere bompenger.

BRYSK: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Før valget sa Bodø Frp at de etter en valgseier ville endre på bystyrets vedtak om en veipakke i Bodø som inkluderer delvis finansiering ved bompenger. Nå har de borgerlige partiene overtatt styringen av byen, men i går ble det klart gjennom NRK Nordland: Høyre og Frp har i møte med regionveisjef Torbjørn Naimak godtatt bompenger.

Så er kuvendingen i Bodø desto dårligere nytt for Harstad og Alta, hvor flertallet av politikere ikke ser forskjellen mellom å være prinsipiell og realistisk på den ene siden, prinsipiell og verdensfjern på den annen. For samferdselsministeren vil ikke bruke energi på nei-kommunene, sa hun i dag.

Harstad sa nei til 350 millioner kroner fra staten. Disse pengene havner nå i andre byer.

– Jeg er nødt til å konsentrere meg om de bykommunene som er opptatt av lokale løsninger, finansiert med bompenger, var beskjeden fra samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Samferdselsministeren var oppsiktsvekkende brysk i formen da hun  slo fast at når Harstad og Alta har takket nei, så blir det mer til andre.

Frp’s realitetsorientering i Bodø er godt nytt for byens utvikling, for miljøet og for mye trafikanter.

Hør mer om saken i radioinnslaget hos NRK Nordlands ”Nordland i dag” her:  Innslaget begynner cirka 16 minutter ut i sendingen, og da kan du også høre redaktøren i Harstad Tidende gratulere bodøværingene.

Mer info om Bypakke Bodø her.

2 kommentar to “Mer medvind i Bodø”

 1. Frank M. Skogan Says:

  Det Kleppa egentlig sier, er at regjeringen har innført ett system, og at vi innbyggere får akseptere det, eller stå igjen med ingenting. Ok, men er det ikke slik utpressing virker? Det er like fullt umoralsk og demokratifiendtlig, og at det er regjeringen som står bak sier jo sitt. Hva om en privateid bedrift hadde prøvd på noe lignende? Jeg føler meg sikker på at de hadde blitt straffeforfulgt. At Bodø Frp nå bryter sine valgløfter er trist og leit, og vitner om veikhet i forhold til statlig tyrrani. For det eneste som nytter mot tyrranner er å stå opp mot de, best samlet, men som alltid er det noen som feiger ut.

  • Frank Ove Sørensen Says:

   Det er ikke utpressing, men pragmatisk tankegang. Hvis man har en pott med penger og ønsker å få mest mulig ut av pengene, må de brukes sammen med bompenger.

   Heldigvis ser det ut til at politikerene tar til vett i Harstad og går inn for veipakke Harstad med tunell!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: