Mirakelkampen

lørdag 12. november 2011

SLÅTT ETTER EKSTRAOMGANGER: Silvio Berlusconi og AC Milan.

Det handler ikke om liv og død. Fotball er mye viktigere enn som så.

2 x 45 minutter, 15 minutter pause, AC Milan-Liverpool 5-6 (etter straffespark-konkurranse) og Finn-Arve Sørbøe i 30 roller, og primært som Liverpools  livslange med- og motgangssupporter som dør & blør for skjorta. Italienerne ledet 3-0 ved pause i Champions League-finalen i Istanbul i 2005, men så inntraff mirakelet.

Hålogaland Teaters Ketil Høeg så forestillingen ”Beating Berlusconi” i London, tok den hjem, bearbeidet og lot Egon Holstad konvertere ordene røft og elegant til nordnorsk. Finn-Arve Sørbøe ruler så suverent på alle plasser på banen at det faktisk kan hende at også United-fans blant de 700 i Harstad kulturhus lørdag kveld lot seg rive med, lo og fikk en pitteliten rød klump i halsen.

–         Herpesgjengen fra United!

SPILTE SKJORTA AV BERLUSCONI: Finn-Arve Sørbø spilte på hele registeret i Harstad kulturhus lørdag kveld. Han var banens beste.

Jo. innforhuden-hets av Alex Fergusson er en nødvendig bestanddel av en sånn forestilling, men det primære hatobjekt er likevel Berlusconi, eier av AC Milan: Han er inkarnasjonen av alt det vår mann hater: Thatchers løsslupne liberalisme, Tony Blairs New Public Management, krigen i Irak og alle som ikke heier på Liverpool.

 I pausen under mirakelkampen i  Atatürk Olimpiyat Stadion i Istanbul forviller vår mann, Liverpool-supporteren, seg inn i VIP-rommet, hvor Silvio Berlusconi gleder seg over en betryggende 3-0-ledelse.

 Det skulle ende annerledes, og vår mann kunne juble helt til han kom hjem til strømregninger, forfalte avdrag på huset, vanskjøttet arbeid og en gravid kone som det var lenge siden han lagt seg tidlig sammen med. Hun ville snakke – og ikke om været.

Men det ordnet seg.  Han slipper å gå alene videre i livet.

Bare ett eksistensielt spørsmål ble ubesvart i Harstad kulturhus lørdag kveld: Hva er galt med Leeds?

4 kommentar to “Mirakelkampen”

  1. Tony Pywellie Says:

    Sinnsykt artig å se forestilling Slår Berlusconi :O) fikk slå av en prat med selveste stjerna fra showet Finn Arve Sørbøe … kjempe hyggelig fyr :O) YNWA

  2. Anita Bergstad Says:

    Og jeg er IKKE fotballtilhenger, men denne forestillinga var bare fantastisk! Finn Arve var utrolig bra:O)))))


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: