En litt gravid cocker spaniel (Valgekstra V)

fredag 9. september 2011

GLAD I OPPMUNTRING: Det er bedre å tenne et lys enn å forbanne mørket. Ill: Svein Spjelkavik

Venstre-velgerens hemmelige drøm er å vinne kommunens kulturpris. For her har vi dem som plager oss med kneggende korsang og heftig hornmusikk.

Venstre-velgerne har arvet sin politiske holdning eller ervervet den på lærerskolen. Dem som dette ikke passer på, er kommet til Venstre i valget mellom SV og Høyre, i en tro på at det går an å være bare litt gravid.

Venstrefolk er snille mot både barn og dyr, og tror de fleste problemer kan løses bare vi snakker pent og lavmælt med hverandre. Derfor er disse velgerne glade i å gripe til svada som «grip dagen» (og helst på latin). Der hvor andre velgere vet at lyset i den andre enden av tunnelen er et motgående tog, tror venstrefolk at det er himmelriket som kommer dem i møte.

Venstrevelgerne går gjerne i flanellskjorte. Ikke fordi slikt er kledelig, for det vet vi det ikke er, men fordi bærerne av tøyet ikke vet bedre.

Venstre-velgerne påstår de ikke vet hva Se og Hør er, skryter av hvor lite de ser på TV, men i virkeligheten ser de like mye som oss andre – og de både leier DVD, spiser sjokolade, kaster tyggegummi på gata og lar motoren til sin Volkswagen eller Renault gå på tomgang. Men de har dårlig samvittighet når de gjør det. Det er da noe.

Så må det tilføyes at ingen spiser mer italiensk mat generelt, hjemmelaget pasta spesielt. Ingen trives heller mer med nynorske dikt (med dette som en evergreen: ”Å, nei for himmel rein og klår, å sæle meg, no er det vår”), klassisk musikk eller ferier til europeiske storbyer. Derfor er de klare for EU.

Når Venstre-velgeren skal kose seg ubeskyttet fra omverdenens innsyn, slår han til med en iskald Cola, på boks, diet.

Hvis Venstre-velgeren hadde vært en hund, måtte det være blitt  en cocker spaniel: Liten, snill, velmenende, søt – og selvbevisst. Den har få fiender – men er ikke førstevalget for andre enn den nærmeste familie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: