Lilla jazz, fransk rødvin (Valgekstra III)

torsdag 8. september 2011

 

BIL: SV-eren sykler mye, men kjører bil også, helst en Citroên. Ill: Svein Spjelkavik

SV-velgerne er verdensmestre i å synes synd på dem som har det vondt, og jo lenger borte (for eksempel i Afrika), jo bedre. Derfor lytter den lilla sektor til jazz og blues, eller til Kari Bremnes og Jan Eggum. Mor jeg vil tilbake.

SV-erne arbeider i et av trøste-og-bære-yrkene, og tror at kommunens økonomiske problemer kan løses ved å la seddelpressen trykke flere penger.

Ingen kjøper så dyre klær som SVerne. Det koster å kjøpe skjørt som skal se etniske eller proletære ut, eller helst begge deler.

SV-erne er mot kirken, men for kvinnelige prester, og synes godt om Bjørn Eidsvåg, i alle fall gjorde de det så lenge han solgte få plater. SV-velgere nyter å problematisere livets mange sider, og studerer nøye avisens spalter for samliv og underliv. De vet at G-punktet ikke har med trygdeytelser å gjøre.

SV-erne er ikke opptatt av borgelige dyder som et vakkert hjem, og bruker derfor veldig mye penger på å gjøre hjemmet så enkelt og folkelig som mulig, preget av intellektuelle og progressive aktiviteter. Kommunale saksutredninger, aviser uten bilder, norske samtidsromaner og betalingsgiroer fra SOS barnebyer og Amnesty ligger utspekulert slengt omkring i en stue som ellers oser av keramikk og meningsløs grafikk.

Enhver SV-er med respekt for seg selv har olivenolje og eddik av minst seks forskjellige slag stående i en kurv fra Ikea  på kjøkkenet, og vær trygg: Har SV-erne sølvbestikk, så tas det frem bare i rent nødsfall, for eksempel når Ask eller Embla skal konfirmeres i kulturhuset. 

Tidligere likte SV-erne lemenet. Etter at partiet inntok regjeringens svarte biler har de fått mer sans for marsvin som heter Nusse.

Dette er tredje blogginnlegg om partienes kjernevelgere. Analysene er basert dels på omtale av Synnovates Norsk Monitor i Dagens Næringsliv, Teknisk Ukeblad og andre medier – men primært på egne fordomsfulle nærstudier.

2 kommentar to “Lilla jazz, fransk rødvin (Valgekstra III)”

  1. krabbvik Says:

    Mangler aksjeparingen i et statseid fiskeoppdrettselskap, grunnfondsbevisene i den lokale sparebank samt alle miljøvennlige flyturene til fjelltur i Nepal og strendene i Goa og på Sri-Lanka… Ellers en fornøyelig fulltreffer!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: