Hylleseksjon og brunost (Valgekstra I: Sp-velgeren)

tirsdag 6. september 2011

Sp-velgeren: Opptatt av profilering og brunost. Ill.: Svein Spjelkavik

Senterpartivelgeren tror på Gud, fri scooterkjøring i utmark, potteplanter, brunost og frihet til å trekke fra oppussingen av stua på næringsinntektene.

Det vet Senterpartiets wonderboy Ola Borten Moe når han med overlegg går i strupen på miljøbevegelsen og regjeringspartner SV: Senterpartiet er tilhenger av miljøvern bare når det passer kjernevelgernes egne næringsinteresser.

Senterparti-velgerne er ekteparet med hylleseksjoner i mørk teak, kjøpt inn hos Møbelringen. Seksjonene har få bøker, men her finnes ferskeste katalogene fra Felleskjøpet og Ellos, sirlig dandert og støvtørket. Hyllene er dekorert med rosa porselendyr. På stueveggen henger forstørrede fotografier av barna Mette, Tore og Svein, og i gangen er det et gråtende fransk barn som setter stemningen.  Lyden i Sp-huset er NRKs lokalnytt og P4 (og litt trekkspill), og bildene omfatter både Nordnytt, Norge Rundt og ”71 grader nord”.

På stuebordet ligger Bondebladet, Hytteliv, mors kanelboller og fars krøllede Petterøes nummer 3, så fremt vi har for oss eldre utgave av arten Sp-velger. De yngre sverger til snus. Senterpartivelgeren spiser potet, brunost og syltetøy hver dag, går sjelden på kafé, og lar vedfyring være hovedoppvarmingskilden.

Tett inntil hjertet ligger resultatet av Tines produkter og betalingskortet fra Coop.

Når Liv Signe Navarsete snakker om partiets behov for å profilere seg, tror Sp-velgeren det dreier seg om grøfting og tilrettelegging av myrsumpen bak fjøsen.

Senterpartivelgeren er glad i det motoriserte (og kjører Subaru, Hyundai eller Mitsubishi), men går gjerne en forsiktig søndagstur før mors kjøttkaker og koteletter settes på bordet.

Dette er første innlegg om partienes kjernevelgere. Analysene er basert dels på omtale av Synnovates Norsk Monitor i Dagens Næringsliv, Teknisk Ukeblad og andre medier – men primært på egne fordomsfulle nærstudier.

2 kommentar to “Hylleseksjon og brunost (Valgekstra I: Sp-velgeren)”

  1. Eldbjørg Fagerjord Says:

    Hei! Prøvde etter beste evne, men klarte ikke å kjenne meg igjen i dette, bortsett fra at jeg lar vedfyring være hovedoppvarmingskilden;0)

  2. baardborch Says:

    Takk for innsatsen, Eldbjørg. Kan du ha havnet i feil reol eller hylle fra Møbelringen?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: