Bibelord gir HIL håp (festspillnotater V)

onsdag 22. juni 2011

BIBELORD FOR HIL: Helge Gudmundsen. Foto: Rune Robertsen

Helge Gudmundsen er fotballtrener, hobbyteolog og NRKs fremste kirkejournalist.  Tirsdag ga  han Harstad IL håp om at tabellen kan snus.

Det var et bibelord fra Matteus-evangeliet Gudmundsen brukte for å gi HIL troen tilbake på en langt bedre plassering på tabellen i 2.-divisjon enn dagens: «Således skal de siste bli de første, og de første de siste; for mange er kalt, men få utvalgt» (Matteus 20:16).

Uttalelsen falt under et møte  om idretten og kirken tirsdag. Harstad kirke er blitt sjømannskirke som en del av det lett utvidete festspillbegrep, og her var vafler, kaffe og en altså kar som delvis vokste opp i Harstad kirke: NRKs  Helge Gudmundsen, sønn av klokkeren Leonhard Gudmundsen.

You’ll never walk alone, sa Gudmundsen, med henvisning til den mektige Liverpool-salmen. Han mener kirken kan ha noe å lære av fotballens evne til å skape begeistring, entusiasme og samhold.

– Og det finnes ingen konflikt mellom kirken og idretten, sa Gudmundsen.

Og i den grad et tegn kan forsvare en sånn påstand: Harstad kirke er nærmeste nabo til Harstad stadion, og det er faktisk slik – har Harstad Tidendes sportsjournalist Øyvind A. Kaarbø funnet ut – at HIL klarer seg best de omgangene de får spille i retning av kirka.

Tilfeldig?

Ikke mer enn at HILs Hugo Kjelseth lanserte den ideen at HILs A-lag kanskje bør legge et spillermøte til kirka før en hjemmekamp. Sogneprest Carl Ove Fæster tok utfordringen på strak arm, og ønsket HIL velkommen. 

VANT TRIKSEKONKURRANSE: Carl Ove Fæster

Sogneprest Carl Ove Fæster var samtalens yppersteprest, han har vært sjømannsprest tidligere, i Singapore, og det var der han fikk sitt fotball-gjennombrudd. 

Til Singapore  kom fotballandslaget i sin tid med Åge Hareide som debuterende trener, og Sjømannskirken iverksatte et stort program for landslagsstjernene. En geskjeftig kirkeansatt bestemte seg for å arrangere triksekonkurranse mellom sjømannspresten og Harald Martin Brattbakk, uten at den førstnevnte var forberedt på denne posten på programmet. Men det gikk fint. Carl Ove Fæster vant konkurransen mot scoringsmaskinen fra Rosenborg.

Som hadde bind for øynene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: