Løpetid

lørdag 28. mai 2011

STAFETT: Bloggeren under dagens Hålogalandsstafett, med en stafettpinne som er lang nok. Foto: Øivind Arvola

Nei, vi jogger ikke. Det er sånt som presidenter driver på med. Vi løper, og vi blir stadig flere.

Det løper en bølge av nyfrelste over landet, og det nye er at budskapet har nådd grupper som tradisjonelt har vært kjent for alt annet enn helse og trening.

Tidligere sto det en ølautomat i gangen ved Institutt for journalistikk i Fredrikstad, dit redaktører og journalister reiser for (om mulig) å bli litt klokere, og den måtte fylles opp med nye flasker med særdeles korte mellomrom. I dag er automaten kastet ut, og kursdeltakerne legger seg tidlig for å stå opp til morgentur i stor fart gjennom Gamlebyen.

Så ille er det blitt at en amanuensis forleden begikk en kronikk i Dagbladet hvor han bekymret konstaterer at sjiktet av skribenter, forfattere og andre kunstnere, samt en del professorer og journalister, i påfallende grad har gitt seg treningshysteriet i vold – og etter dagens første økt bruker Facebook til å holde omgivelsene oppdatert om sine prestasjoner. Skribent og sosiolog Kjetil Rolness fra Harstad er blant dem som har måtte forsvare standen i radiodebatter denne uka, og på Facebook skrev han dette:

– Skulle gjerne ha sagt noe kritisk om denne kronikken, men har dessverre ikke tid. Skal løpe 4×4-intervaller, kjøpe nye kompresjonstight på Mislukern og sluke en rå Salma-laks.

Curro ergo sum (jeg løper, altså er jeg) er tidens credo. Derfor øker interessen for Hålogalandsstafetten, som ble flott gjennomført i Harstad sentrum i dag. Og derfor tar Tine initiativet til Tårnløpet 3. september. Motbakkeløpet skal gå 1700 meter fra Samasjøen til TV-tårnet 180 meter over havet, og det er neppe bare fordi meieriet står bak at noen hver vil kjenne melkesyra etter hvert.

Det er alltid morsomt å løpe stafett, og som en bonus blir jeg minnet om en episode i ungdomsskolens sløydrom.  Sløydlæreren min drev tilpasset undervisning før ordet var funnet opp, så mens de andre gutta finsnekret små stabbur med mange lekre detaljer , mente han at et par stafettpinner kunne være en passende oppgave for meg.

Og stafettpinner ble det. Det fikk jeg faktisk til å lage, men særlig lange ble de ikke; strengt tatt ble stafettpinnene mine altfor korte. De måtte nemlig være like lange.

Én kommentar to “Løpetid”

  1. Tony Gulla Says:

    «kursdeltakerne legger seg tidlig for å stå opp til morgentur i stor fart gjennom Gamlebyen».

    Det er mulig jeg har vært på feil kurs ved IJ, for på de siste kursene jeg har vært på, så har både kursdeltakere og forelesere tatt rusleturen gjennom Gamlebyen, på tur tilbake fra puben, for å legge seg sent…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: