Kunnskapskongen fra Harstad (Påskebrev III fra 69.00.00 grader nord)

torsdag 21. april 2011

KAN MYE: Roald Linaker har sikret seg finaleplass i NRKs spørreprogram Påskelabyrinten. Bildet er tatt i fylkestinget i Troms i 2005, og det er Ap-representanten Linaker som står på talerstolen. Foto: Per Kristian Bratteng

 – Gratulerer med dagens oppvisning i Påskelabyrinten.

– Jo takk, det er artig å kunne bidra til radiounderholdning, svarer Roald Linaker (52) fra Harstad, gjennom mange år bosatt i Bardu.

Viggo Valles spørrekonkurranse Påskelabyrinten hos NRK P1 er blitt et norsk påskerituale, og i dag sjokkerte en nordnorsk brigadeprest og tidligere Ap-ordfører  en million lyttere: Linaker fremsto med suverene kunnskaper innen et bredt spektrum av temaer. Han har greie på ubåter, Mekong-deltaet, kaker av allehånde slag, pølser, skihopping, Ridderrennet , Burma, filmer fra 1950-tallet  – og Tromsø.  En hel time klarte han å svare riktig på intrikate spørsmål som krever mer enn alminnelige evner til å resonnere og assosiere.

– Kor ska vi reis hen, spurte Viggo Valle, og Roald Linaker ga rett svar 10 ganger på rad. Det gir Linaker en sikker finaleplass til programmet lørdag (påskeaften)

– Hvordan kan det ha seg?

– Jeg har alltid vært fascinert av spørrekonkurranser, og jeg liker å holde meg orientert, spesielt om kulturhistorie, sier han.

Og han takker gode hjelpere. I naborommet satt  familien limt  til datamaskinen, klare til å søke på stikkord Viggo Valle gir.

– Nå skal jeg forberede meg til finalen i lag med gode venner, sier Roald Linaker.

Følg med videre! Påskelabyrinten sendes på P1 klokka 10.00 hver dag denne uken. Finalen med Roald Linaker går lørdag (påskeaften).

—-

PS Etterord skrevet senere: Linaker vant finalen påskeaften!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: