Trekker sanger opp av havet

onsdag 24. november 2010
 
INVITERER TIL KONSERT: Ola Bremnes. Tegning: Geir Samuelsen

 

 – Lørdagens arrangement er en takknemlighetskonsert, sier Ola Bremnes.

Trubaduren fra Bremnes i Kvæfjord inviterer til lanseringskonsert.  20. november i fjor skrev jeg om hans CD-singel «Stjerneliv» (her!). Nå er den hele og fulle CD-en ferdig og underveis til  butikkhyllene. Den offisielle lanseringskonserten for «Hav av tid»  holder han hjemme i Harstad kulturhus lørdag kveld. Hit har han med seg musikere, tre akrobater og mer til.

– Det har vært et eventyr å lage denne plata. Det er akkurat som om sangene har kommet opp fra havet her ute i Kvæfjorden, sier han, og vil gjerne takke.

Ola mener han har hatt de beste folkene i verden til å ta hånd om sangene, og spesielt berømmer han produsenten Gjermund Silseth. Han skryter også gjerne av felespilleren Nils Økland, som har fått et eget dikt skrevet av selveste Kolbein Falkeid. En ekstra bonus under konserten lørdag blir verdenspremieren av en bildeserie som Trym Ivar Bergsmo har laget fra yttersia av Andøya – og med skuespilleren Katrine Eponine Strøm. Bildene er laget til sangen «Rødbrune seil».

Har CD-albumet og konserten et budskap? Ola sier det selv slik:

– I dette universet er det plass til alle, også fylliken som ligger kanon i parken mens regnet siler. Alle får en scene å prøve seg på, og de får prøve seg flere ganger. Ingen gang er den siste. I dette universet kan naboen besitte minst like mye livsvisdom som en sprenglærd professor.  Kanskje mer?

PS Ola Bremnes vant i 2000 Spellemannprisen med sine søsken for plata «Soløye». Soloplatene «Livstegn» (2004) og «Gudene vet» (2006) oppnådde begge nominasjoner i viseklassen.

 

 

Én kommentar to “Trekker sanger opp av havet”

  1. svein Says:

    Hva kan jeg si: Det er så mange flotte ting som skjer i Nord-Norges største kulturhus, men dette blir årets konsert. Trym sine fabelaktige bilder, sirkusartisker fra Tromsø og Ola med musikere fra aller øverste hylle. Dette blir ren magi. rundt 350 har allerede kjøpt billett. Det bør du som leser denne bloggen også gjøre.

    Nydelig tegning Geir S. Godt blogga, Bård!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: