Rødnesehaikeren

søndag 21. november 2010
 
 
 

RØDNESEHAIKER: Jan-Kåre Pedersen (27) fra Fredrikstad.

Harstad fikk snarvisitt av en rødnesehaiker tidlig søndag formiddag.

Sydgående busslomme ved Ness & Lind i Harstad søndag klokka 09.40.  Er han en sliten festdeltaker med rød nese som resultat av en akevitt for mye? En fjellvandrer som har havarert?  Han bærer geriljabukse, skinnhue og en tommel som spør om haik.

– Jeg er rødnesehaikeren, sier Jan Kåre Pedersen. Det er derfor han har tatt på seg en rød nese og har en bøsse som det står Redd Barna på. Jan-Kåre skal sørover. Han skal nå frem til direktesendt TV-show i Oslo på TV3 Rødnesedagen torsdag.

– Rødnesedagen er en annerledes innsamlingsaksjon. Både fordi vi skal bruke humor og fordi alle er invitert til å være med. I hele november kan du ta på deg rød nese og gjøre morsomme, tullete og tøysete ting til inntekt for Redd Barna.  November er rødnesemåneden, men torsdag 25. som markeringsdagen, sier han.

27-årige Jan-Kåre Pedersen er i det sivile spylebiloperatør i Fredrikstad, men bruker nå nesten to uker av november til inntekt for Rødeneseaksjonen. Lørdag for en drøy uke siden begynte haiketuren nordover. Han har ikke med seg penger, ikke skiftetøy, og målet er å samle inn så mye han klarer til Redd Barnas arbeid for barns helse. Forleden nådde han Nordkapp. Der ble han utfordret til å kysse kuppelen på platået – for å få noen ekstra penger i bøssa. Tidligere har han badet for hurtigrutepassasjerer i Bodø,  og han har gått i bare undertøyet gjennom sentrum av Tromsø.

Nå er han på tur sørover. I natt kom han med hurtigruta fra Tromsø til Harstad. Turen fikk han gratis, ja forutsetningen er at han skal klare å skaffe seg mat og overnatting hele turen gratis. Det har gått bra så langt!

– Får jeg sitte på et stykke?

– Ja visst, men vi skal bare to kilometer sørover.

– Alt hjelper, sier Jan Kåre Pedersen, som torsdag skal være tilbake i Oslo.

Les mer om Rødneseaksjonen her:

3 kommentar to “Rødnesehaikeren”

  1. Birgitte Says:

    Det står Redd Barna på bøssen hans, ikke Røde Kors. Pengene går til Redd Barna!! – stor og viktig forskjell. Gi til Redd Barna 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: