Country & gospel (festspillnotater VI)

lørdag 26. juni 2010

Hvor har du vært alle disse årene, Solveig Slettahjell?

TERNINGKAST 6: Solveig Slettahjell. Foto: Børge Hoseth

Jeg hadde ikke gjort hjemmeleksa, var totalt uforberedt, visste ikke hva jeg gikk til. Slettahjell, hva synger hun, da? Klassiske svisker eller folkemusikk fra Bulgaria?

Og der står hun, langt fremme på scenekanten foran 600 i Storsalen; fester grepet om mikrofonen, tar kommandoen, og hva er nå dette? Putt Eva Cassidy i bunnen, legg på ett lag med Melody Gardot og ett med Diana Krall, og dryss over med Katie Melua, og resultatet blir en spicy miks av gospel & country, på en funky seng av jazz.

Kvelden før var det Jan Garbarek og hans folk som bemannet storsalscenen. Han er landets fremste musikalske eksportartikkel etter aha, og det er neppe tilfeldig. Men som sceneartist er Garbarek den iskalde og arrogante, som ikke gir et, ikke ett, gram opplevelse utover den han leverer gjennom saksofonen. Kan man ikke da like gjerne kjøpe cd-en?

Men Slettahjell! Hun strømmer og stråler over Storsalen, ut av hotellfoajeen, langs Havnepromenaden, sneiser Gangsåstoppen i ett steg før hun tar sats mot nysnøen over Årbostadtiden på Andørja. Derfra går lyden helt til Hinnøyas høyeste fjell Møysalen, og mot nordvest midtsommerjubler sola ennå høyt på himmelen.

Torsdag var den eneste kvelden da sola var til stede i Harstad under Festspillene 2009.

Én kommentar to “Country & gospel (festspillnotater VI)”

  1. Tony Gulla Says:

    Hvor hun har vært? I cd-spilleren min:) Når vi kommer til desember, så anbefaler jeg deg å sjekke ut platen «Natt I Betlehem» fra Slettahjell. Sammen med Paal Flaatas «Christmas Island» så rager den, for meg, himmelhøyt over andre såkalte juleplater.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: