Kundepleie på Asias vestkyst (festspillnotat I)

mandag 21. juni 2010
 

FESTSPILLKUNST: En av Børre Sæthres installasjoner i Galleri NordNorge. Foto: Børge Hoseth

Har du ikke hørt om Børre Sæthre? Han har ikke hørt om deg heller.

 – Jeg tror ikke den passer på soverommet mitt, hviskes det i andre etasje av Galleri NordNorge, og det som neppe er som skapt for en soverom i Kanebogen, er «High Velocity Splatter», en installasjon av neon og kabler.

Blant Festspillenes ringvirkninger er små og store møter, seminarer, treff, middager og arrangementer på siden av det offisielle arrangementet, og fredag ettermiddag var det annonsekunder av Harstad Tidende som fikk en forhåndsvisning av Børre Sæthres festspillutstilling. Avisen er blant Festspillenes største sponsorer og noe av betalingen tilbake er altså å tilby avisen et spesialarrangement.

– Vi vil gjerne gi noe tilbake til kundene våre under Festspillene, sier avisens markedsdirektør Espen Bornø.

– Staten krever ansvarlig bruk av pengene. Midlene fra sponsorene gir oss muligheter til å være uansvarlige, smiler festspilldirektør Birger Carlsen, og forteller seg varm om et festspill hvor verden kommer til Harstad. 23 nasjoner er representert.

– Folk sier til stadighet til meg at programmet sikkert er vel og bra, men at de ikke har hørt om noen av artistene, at de er ukjente. Da svarer jeg: Artistene har ikke hørt om Harstad heller.

Sånn er det bare. På alle andre kart enn de som er produsert i Europa, ser vår verdensdel ut som en ytterkant av Asia, og med Nord-Norge som en tynn stripe vest i havet. Men Skandinavias bredeste festival har vi her på vestkysten av Asia, og med kunstutstillingen som navet for hele det øvrige programmet. – i år med glam og glitter og iskald hightech levert av en av Norges mest internasjonale kunstnere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: