Et piskende, vannrett snekov…i mai

søndag 2. mai 2010
 
 

GÅR MAI INN: Medkilaheia, 2. mai 2010

Pollenplagen er foreløpig beskjeden i det høye nord, og det er også lenge til plenklipperen må finnes fram. Mai har definitivt ikke startet som en skjønn og mild menuett.

Medkilaheia ved Harstad søndag ettermiddag. Bare 500 meter over havet, men likevel med et klart preg av høyfjell. Til vanlig er utsikten storartet over Tjeldsundet, Vågsfjorden og Harstad, men i dag er det lite å se annet enn det Nordahl Grieg beskriver som «et piskende vannrett snekov».

Men det kommer en mann oppover fjellsiden, og han bærer på noe! Mannen heter Svein Are Andreassen, og han har en sekk og et par telemarksski på ryggen.

– Dette er det beste som finnes, smiler han.

TELEMARKSKJØRER I HAGLBYGE: Svein Are Andreassen

– Savner du ikke våren?

– Nei, nei, dette er helt herlig, sier han, klar for å vandre lenger innover fjellet med telemarksskiene sine,  for deretter å kunne nyte kjøringen hjem bedre enn noen av dem som tar heis og slikt for å komme til topps.

For øvrig: yr.no kan melde at det blir varmegrader i Harstad hele uka, og kanskje også med sol.

PS En lynrask research på nettet gir for øvrig opplysninger om Svein Are Andreassen som gjør at jeg må vurdere å justere min oppfatning av fotballspillere som en en anelse pysete. Dette er hva kanari-pedia (hjemmesiden til kanarifansen på Lillestrøm) skriver:

Svein Are Andreassen (født 3. juli 1968) er en norsk fotballspiller som har spilt for Lillestrøm SK.. Han har også spilt for Harstad IL, Tromsø IL og Sogndal. Samt et kort proffopphold i engelske Portsmouth fra desember 1998 og ut januar 1999. Jobber som leirskolelærer på Grøtavær leirskole. Bor i Harstad.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: