Det revolusjonære FrP

tirsdag 27. april 2010

Godt nytt for noen, dårlig for andre: Fremskrittspartiet tar et skritt tilbake til utgangspunktet som protestparti – og dermed bort fra makt og innflytelse lokalt og nasjonalt.

REN OG RANK: Per-Willy Amundsen

Det kan se ut til at Fremskrittspartiet leste kommunisten Rudolf Nilsens «Revolusjonens røst» foran landsmøtet sist helg. Her heter det:

Gi mig de rene og ranke, de faste og sterke menn,
de som har tolmod og vilje og aldri i livet går hen
og selger min store tanke, men kjemper til døden for den.

Og hvilke store tanker er uselgelige for FrP?  De er to, og begge handler om et absolutt nei til tiltak som kan gi bedre velferd: Det venter straff fra partiledelsen til Frp’ere som måtte falle for fristelsen til å gi folk bedre veier og kommunene bedre økonomi, gjennom bompenger og eiendomsskatt

Nei-ene til bompenger og eiendomsskatt er altså de hellige og ukrenkelige prinsipper hvor FrP’ere ikke under noen omstendighet må bøye av og kompromisse.

Ett er sikkert: Etter landsmøtet i helgen er Frp mindre egnet som samarbeidspartner, både lokalt og i rikspolitikken. Partiet er blitt enda mer regjeringsudyktig, i alle fall om det må skje i samarbeid med andre.

PS Harstad Tidende skriver om dette på lederplass i tirsdagens avis.

2 kommentar to “Det revolusjonære FrP”


  1. Når Partiet For Folk Flest ønsker å fremstå som mer prinsippfast i forhold til motstand mot bompenger og eiendomsskatt enn i forhold til motstand mot tortur og brudd på menneskerettigheter sier det kanskje ikke så rent lite om folk flest…

  2. Arne Bergslien Says:

    Det er for meg underlig at redaktøren faktisk kritiserer noen for å overholde løftene gitt til velgerne. Det burde faktisk alle politiske parti gjøre. Enkelte ting i et partiprogram er viktigere enn andre, og når fremskrittspartiet har lovt dette over lang tid bør denne presiseringen være unødvendig.
    At redaktøren mener at fremskrittspartiet skal løpe fra løftene de har gitt sine velgere, får være hans sak,men om Ap har en slik tradisjon for løftebrudd, behøver vel ikke andre følge etter?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: