Mer enn en teatersjef

onsdag 24. mars 2010
 
 

Iren Reppen: Stadig på hugget.

Det er spenn over Iren Reppen. Hun favner videre enn bare scene og sal. Vi har bruk for talskvinner som henne fra nord i den norske samfunnsdebatten.

Dette skriver Harstad Tidende på lederplass i dag.  Teatersjefen fra Harstad er stadig på hugget på vegne av Hålogaland Teater og nordnorsk kulturliv.

I fjor sommer dro Reppen  i gang en sentrum-periferi-debatt ved å dundre løs på hovedstadsavisenes kulturjournalistikk. Hun spissformulerte påstander om at avisene i Oslo er late, selvopptatte og bare opptatt av å fortelle hva som skjer i den uinteressante og kjedelige småbyen Oslo. Hennes såkalt harmdirrende oppgjør med Oslo-eliten førte for øvrig til at hun fikk tilbake med samme mynt – fra Svolvær.

– For hva er vel mer urbant, akademisk og navlebeskuende enn nettopp Tromsø, spurte forfatter og skribent Lena Amalie Hamnes.   (Les desember-blogginnlegget om Hamnes og Reppen her!)

Lørdag markerte Reppen seg igjen. Hennes ærend i en ny opptreden i Aftenposten er stadig å få økt oppmerksomhet rundt nordnorsk kulturliv.

Denne gangen er hennes konkrete anliggende å få kulturministeren til å stille opp med det hun kaller «crazy-midler». Penger som frie gruppe i nord kan søke på. Erkjennelsen er de dårlige vilkårene for de frie kunstnergruppene og frilanserne.

Dessuten ber hun kulturminister Huitfeldt «bølle seg inn på UD», for å løfte frem kultur fra nord som premissleverandør i kampen for suverenitetshevdelsen i nordområdene.

Iren Reppen har kunstnerisk og markedsmessig bygd seg en posisjon som gir pondus og utsagnskraft i kulturdebatten. Talerstolen hun har bygd seg, benytter hun – og er i ferd med å etablere seg som en ny lovende nordnorsk kulturpolitiker.

Les mer i Harstad Tidendes lederartikkel i dag.

Én kommentar to “Mer enn en teatersjef”

 1. Benjamin Å. Says:

  Michalsens innlegg er jo også en metakommentar.

  Mer enn en redaktør
  Det er spenn over Bård Borch Michalsen. Han favner videre enn bare lederartikler og blogg. Vi har bruk for talsmenn som ham fra nord i den norske samfunnsdebatten.

  Og aller mest, vil jeg si, i den nordnorske samfunnsdebatten. Michalsens innlegg virker mer samlende for Nord-Norge enn hva de fleste andre lokalavisredaktører (nessekonger) i nord gjør og har gjort. Jeg, som er tromsøværing, er overrasket over tonen fra Harstad. Måtte den bli representativ (for jeg tror ikke den er det). Neste: Bodø.

  Og takk!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: