Den nye tidstyven

mandag 22. mars 2010

Har du hatt en travel helg? Blir det en travel ettermiddag og kveld også? Da må du rett og slett bruke arbeidsdagen til gjøremål på nettet – også de som definitivt har lite med jobben å gjøre.

Tidstyvene stjeler verdifull tid. De er aktiviteter som ikke bidrar til å sende oss dit vi skal, som i stedet stjeler tiden og gir oss en følelse av at det er altfor mye å gjøre.  Fire klassiske tidstyver i arbeidslivet:

1. Møter uten mål og mening, men som drar ut i tid.

2. Telefonsamtaler.

3. Eposter avsenderen ikke trengte å skrive og vi ikke behøver å lese.

4. Leting etter et papir som ligger et sted eller et dokument vi har lagret på PC-en, men hvor?

Surfing på nettet er også en populær tidstyv, men det er ikke sikkert at arbeidsgiveren din synes det er greit dersom du bruker formiddagen til å finne den billigste ferieturen til Hellas.

En fersk dansk undersøkelse konkluderer at danske arbeidstakeres drøsing på Facebook alene koster bedriftene 11 milliarder kroner i løpet av ett år.

– Vi er overraskede over, at det er så udbredt. Det går ud over produktiviteten og kan have en skadelig indflydelse på konkurrenceevnen, sier Charlotte Vester, underdirektør i arbeidsgiverorganisasjonen Dansk Erhverv i en kommentar til Nordjyske.jk.

1,9 millioner dansker mellom 16 og 65 år har i dag en profil på Facebook. Bare Island og Norge har en større andel av befolkningen på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: