Fortjener blondiner bedre service?

fredag 19. mars 2010
 
 

BLONDINER FÅR BEDRE SERVICE: ...eller handler det ikke om service? Her er i alle fall arten representert ved Marilyn Monroe.

Burde en halvgammel mann bak disken ha kalt denne damen «princess» dersom hun hadde dukket opp på kafé i Harstad? Hva hvis han så på henne med DET blikket? 

Nei, det er ikke plassering av kampflyplasser, kvaliteten i barnehagene eller lokalsykehusenes fremtid som opptar dem som skriver inn på Byrunden hos ht.no (her!). Den friskeste diskusjonen akkurat nå har følgende problemstilling: Er det OK eller ikke OK at voksne menn bak disken på kafeer i Harstad kaller unge (og helst blonde) kvinner  «princess»? I løpet av de siste par dagene har 30-40 personer skrevet inn sin mening.

Det begynte tirsdag klokka 09.55. Da skrev S og H:

 Hei! Æ va på kafe i byen sammens m ei venninne, å en halvgammel mann bak disken kalte oss for princess å så på oss med DET blikket.  Aldri mer til plassen.

«Brunetta» tok til motmæle:

ikkje e æ blond, ikkje går æ med utringa klær, og med de ekstra kiloene æ har kan æ vel ikkje akkurat bli kategorisert som en modell.. men princess har æ blitt kalt… definisjonen på service e han. Du finn INGEN andre i denne byen som har en slik serviceinnstilling som denne mannen. Håpe han blir der i mange år framover å fortstette å kalle mæ princess!!!!!!!!!

«Voksen mann» repliserte:

Står det verkelig så ynkelig te med dæ at du trur at å bli kalla prinsesse e SERVICE???????? Vedkommende tilfredsstille kun sine egene behov, og e ikke interessert i at ALLE kundan skal ha det bra. Service i restaurantbransjene e å behandle alle likt, uansett om de er modellpen eller ikkje. Hvis man ikkje klare det, så har man ikke nåkka i bransjen å gjøre Blir jo som om at dama (63 år) på postkontoret hadde begynt å si «Hei pusen» til ALLE menn som kom inn der, altså usmaklig, og på grenser til en verbal antasting, og dårlig service.

Noen har gått vitenskapelig til verks. Lillian H. skrev natt til i dag:

Vi e ti damer som samles te lunsj, og snakka i dag om den her saken. Kun tre av oss har opplevd at bli kalt prinsesse på dette utestedet. Og alle av oss går der ofte. Og de tre som blir kalt for princess e damer med langt lyst hår og som ofte går med utringa klær. De andre sju e helt normale norske damer som verken mangla det ene eller det andre, bortsett fra «gleden» av å få sånn spesiell sørvis fra denne mannen. Æ tvile på at det kan kalles positivt for noen som helst at det kun e dem som ser ut som modella som skal få god behandling på kafe.

Skriv mer folkens, om dette, eller om andre temaer!

PS  Harstad Tidende ønsker en åpen og saklig debatt.  Byrunden skal ha lav terskel, og det skal være høyt under taket. Men det finnes grenser! Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og eventuelt fjerne innlegg.  Harstad Tidende har redaktøraransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget. Noen flere regler:

1.      Hold en saklig tone i dine innlegg.

2.      Vis respekt for andre lesere og omtalte personer.  

3.      Vi tillater ikke innlegg som kan medføre straffeansvar, er ærekrenkende, rasistiske, truende, obskøne, pornografiske eller på annen måte er i strid med norsk lov.

4.      Du kan ikke kopiere artikler som er publisert i andre medier, av hensyn til opphavsretten.

5.      Redaksjonen følger debatten løpende og håndhever reglene etter eget skjønn.

6.     Vi oppfordrer deg til å bruke fullt navn.

7.     Tips oss om upassende innlegg.  Send tipset til nettet@ht.no

 

9 kommentar to “Fortjener blondiner bedre service?”

 1. Nina Says:

  Jeg er heller verken blond eller går med utringede klær, men det hender at servitøren kaller meg princess når jeg handler hos han. OG DET ER INGENTING STYGT ELLER FLØRTENDE ELLER EKKELT OVER DET. Det er rett og slett veldig hyggelig gjort. Det føles som en ekstra gest, og det føles som om han setter pris på å ha besøk av meg der. Og det er iallefall ikke noe han bruker på unge blondiner for han har kalt min lille datter det samme. Og jeg synes det var skikkelig søtt og snilt gjort. Nei, jeg støtter meg til det «Brunetta» skriver. Det finnes ingen andre i denne byen som har en slik serviceinnstilling som denne mannen. Fy skam dere som klager. Til servitøren vil jeg si; fortsett å si princess er du snill. Fortsett med å være deg selv! Hver gang tenker jeg; «takk, you make my day!!» Du får folk til å føle seg spesielle. Og det er en god egenskap!

 2. rødhette Says:

  dette synes jeg er en litt rar sak. jeg er en dame som har litt ekstra på kroppen. jeg er barnemor og her om dagen når jeg skulle inn på denne kafeen med barnevognen så åpnet han døren og sa værsjegod prinsess. det er hannes måte å svare på. det værste med dette er at stortsett alle i harstad som går på denne kaffeen vet hvem denne personen er og at ting som dette skal bli tatt opp her er veldi dumt. han er utolig servicevennlig og tror ikke han mener det slik som noen folk skal ha det til.. urolig hyggeli fyr…!

 3. Berit Says:

  Har også besøkt denne kaféen! Verdens koseligste folk bak disken, man føler seg virkelig velkommen.
  Og det at en person kaller deg «princess» betyr da aldeles ikke at han vil ha deg til sengs. Det at noen tror dette, sier mer om dem enn om personen det er snakk om.
  Og som «rødhette» sier, det er skammelig at en person blir uthengt på denne måten i en avis/blogg, virkelig. Spesielt når de fleste vet hvem det er snakk om.

  Stå på, og bare kall oss prinsesser!:)

 4. usaklig (hilsen brunette) Says:

  Æ håpe virkelig det her e tull…æ sjemmes på de som starta debattn sine vegne OG på harstad tidende sine vegne. Æ sjemmes..rett å slett..

  Sånnt her vås høre heime i tenåringsbloggan på blogg.no…
  Harstad tidende burde seriøst holde sæ for god sånn her smålig se å hør fjas! I en litn by som harstad e det her rett å slett uthenging av en som alle veit kem e!
  og det e ikke nåkka en redaktør tar opp på redaktørbloggen som har direkte tilknyttning til avisen. Alle innlegg burde bli sletta.
  Dokker e hæsli alle sammen!

  Sladdre kan redaktørn, journalistan,og ellers alle som jobbe i avisn OG leseran gjøre på fritia..man treng ikke gjøre det gjennom det største mediet i lokalmiljøet.

  Kati blei det å bli kalt for princess en dårlig ting? det e ikke akkurat som om det e et stygg-ord. Det e koselig!!! Man sku tru han kalte folk for hore sånnt oppstyr som det e bidd… Æ bi ofte kalt for princess æ..og det gjør at æ drar tilbake igjen og igjen og igjen. Person det gjeld e fantastisk flink i jobben sin.

  De som tar det å bli kalt princess som et slibrig sjekketriks burde jekke ned selvtillita si et par kraftige hakk…dokker e sannsynligvis ikke så fin…

  Kom igjen harstad…det finnes faktisk RELEVANTE ting som kan diskuteres i byrunden.

  E det rart alle som får muligheten flykte fra byen?

  Nok en gang…æ sjemmes…

 5. Markussss Says:

  Hallo! Hvilken kafé er det snakk om?! Jeg vil gå dit, drikke kaffe og bli kalt for prins!

 6. Knutsen, Ole Says:

  Det undrer meg at denne servitøren berømmes for sin utenlandske og «eksotiske» framtoning. Man skal ikke ha lest Byrunden lenge for å huske at samme utested ikke gir adgang for asylsøkere.
  Er det bare meg som synes det er trist at byens befolkning er så lite smooth at en «veltilpasset» og tilnærmet hvit utlending er ok, mens en mørkhudet ikke er det?
  En av debattantene trekker fram at to unge jenter forsøkes kneblet når de sier fra om en ubehagelig opplevelse. Vi har, som ansvarlige voksne, et felles ansvar for å trene opp ungdommen til å være ærlig og også si fra når de føler seg tråkket på. Det hører ikke hjemme noe sted å tråkke dem enda lengre ned!
  Det er greit at man trekker fram at man selv synes det er greit å bli omtalt som prinsesse, men tonen i de fleste innleggene bærer preg av en avsky mot disse jentene!
  Det er ikke Harstad Tidende som er «hæsli» og de har heller ikke grunn til å skamme seg.
  Ei heller de som har deltatt i debatten.

  Enhver tilhenger av denne servitøren, og motstander av disse jentene, kan ta seg et par minutter og reflektere over hvilke reaksjoner denne mannen ville fått, om han var en neger på dansegulvet på Grand i kveld og omtalte kvinner som princess.

  • usaklig (hilsen brunette) Says:

   Rase har ingenting med det her å gjøre. Hadde en hvit person/hadde han det gjeld stådd på dansegolvet på grand og servert princess på en slibrig måte sku æ kje sagt et ord..da hadde de jentn det gjeld hadd lov til å reagere.

   Men det gjør han ikke. Han sir «kan æ hjelpe dæ princess» «går det bra princess» «versegod princess» etc. – På dagtid, med respekt for intimsonene til kundan.

   Seriøst, går det an..

 7. rødhette Says:

  dette skulle ikke ha vært lov. dette er mobbing på stortnivå av en enkelt person, skam dere i ht som har gjort dette til en diskusjon!! og dere er seriøse? fy skam dere som henger ut denne personen. hvis det er ett problem ta det opp med denne personen som voksene folk…!!!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: