Navnet skjemmer ingen

onsdag 10. mars 2010

Norwegian Express heter det nye norske flyselskapet, skrev Harstad Tidende forleden.  Et flyselskap som heter Norwegian? Det er akkurat som om man har hørt det navnet før.

Så synes da også Norwegian Air Shuttle at  Norwegian Express ligner for mye på Norwegian Air Shuttle.  Det finnes 200-300 selskaper i Norge med Norwegian i navnet, men hittil bare ett flyselskap.

Navnestrid er en populær øvelse. Et eksempel fra vår egen landsdel er kranglingen blant bankfolk for 20 år siden da sammenslåinger sørget for at vi hadde både Sparebanken Nordland, Sparebanken Nord og Nordlandsbanken.

Navn på bedrifter prøver gjerne si noe dekkende om virksomheten på en forlokkende måte, men ikke alle er like heldige. På Andenes var det i sin tid en butikk som het Bogerud Garn og Barn. Hva solgte de der?

TOM HANKS SOM FORREST GUMP: Lieutenant Dan got me invested in some kind of fruit company. So then I got a call from him, saying we don't have to worry about money no more. And I said, that's good! One less thing.

Noen finner navn som ikke i det hele tatt sier noe om virksomheten. Det beste eksempelet på det er Apple. Når verdens mest kjente databedrift bærer navnet på en frukt – uten at det forringer varemerket det ringeste – må det bety at en bedrift kan hete nærmest hva som helst. Det er ikke der det ligger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: