Et eventyr på nett

tirsdag 23. februar 2010

Geskjeftigheten er intens i Vesterålen.  Enda et bevis for det ble lagt på bordet under et møte på Sortland hotell i dag.

Ja, det er hotellet med en egen avdeling dedikert mester Hamsun, som beskrev Vesterålen som «Æventyrlandet». Det gjorde også  Edvard Velle Strand, som i 1921 skrev:

Vesterålen er eventyrlandet som falt ned i Nordishavet fra himlen da jorden blev skapt, et landskap formet av en veldig fantasi, et av den ukjente skapers store mesterverker. Vesterålen er en rik og bortgjemt verden for sig selv.

Noe helt for seg selv, altså, og det er også regionens egen nettavis, Vesterålen online (vol.no).

Som styremedlem var jeg i dag i møte hos VOL på Sortland, og det var en fornøyelse å se dem som leder og arbeider for å gi vesterålingene ferske nyheter på nett: De smilte 360 grader da de presenterte tallene fra en leserundersøkelse Nor-Fakta i Trondheim i januar gjennomførte blant et representativt utvalg av 800 vesterålinger:

76 prosent av vesterålingene over 15 år er innom  vol.no minst en gang per uke, 55 prosent daglig. Det første tallet imponerer, det andre sjokkerer.

Her er grunnen: Nettgiganten vg.no er største nettavis nesten uansett hvor man er i Norge. Noen ganske få nettaviser har litt høyere brukertall enn vg.no i sine hjemmeområder, og de fleste må nøye seg med å være nesten like stor som vg.no på hjemmebane.

Bare ett sted blir vg.no most, knust og sendt ned på en andreplass et hav bak vinneren. Det er i  Vesterålen: vol.no har nesten 40 prosent flere ukentlige brukere enn vg.no i de fem vesterålskommunene. De daglige lesertallene for vol.no er mer enn 50 prosent høyere enn dem til vg.no i Vesterålen. Tall fra andre målinger bekrefter undersøkelsen som Nor-Fakta nå har lagt frem.

– Det vi ser for VOL.no; at en lokal nettavis ligger så langt foran VG.no både i daglig og ukentlig dekning , det har jeg ikke målt før. Det er rimelig unikt, sider Jarle Gulbrandsen hos Nor-Fakta til vol.no

Vesterålen og vol.no er sannelig et eventyr for seg selv

 —-

vol.no er en del av Mediehuset Hålogaland, som også ht.no tilhører.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: