Kroppsspråkets tungetale

søndag 7. februar 2010

FULLT HUS FOR RUSSISK KOR: Og vi klappet taktfast og lenge. Foto: Steve Nilsen

Jeg finner ikke ord, for trampeklapp var det ikke; vi beholdt føttene i ro. Men vi klappet taktfast lenge, og det før koret hadde begynt å synge.

Er det et Harstad-fenomen? Kanskje. I alle fall er det sånn at harstadværingene er et velvillig publikum som ikke er tungt å be om stående ovasjoner eller trampeklapp. Men er det vanlig med vedvarende og langvarig klapping før artistene i det hele tatt har begynt å levere? Neppe, for det heter tross alt «høste applaus».

200 deltakere byvandret i formiddag  i Ilios-regi på rekke og rad gjennom sentrum, fikk med seg varm brasiliansk elektronika i en stålkald verkstedhall i Samasjøen,  kikket innom skipsverftsmuseet i den gamle boligen til Ejnar S. Nielsen og koste seg med lyden av akkordion på veien. Vi strenet videre, og de stauteste mannfolka hjalp en bileiende jomfru i nød. Hun og bilen var snødd inne etter nattens gledelige snøvær. Endelig hvit vinter!

Og så.

– Jeg er veien, sannheten og livet, står skrevet på veggen i Harstad Indremisjons hovedkvarter. Og det kan legges til: Varm kaffe og fyldig sjokoladekake gjør også susen.

Vi hadde tatt inn på  Bethel, og en andektig og henført stemning sank inn hos byvandrerne, sammen med varm drikke og søt kake. Blodsukkernivået steg, det samme gjorde kroppsvarmen, og det var i denne mentale, åndelige og fysiske tilstand de sju medlemmene av det russiske koret Svetilen steg inn i salen.

Koret synger samtidsmusikk med røtter tilbake til oldtidens russiske vokalmusikk, og tilfreds over søndagens rikholdige musikkmeny ga vandrerne vedvarende klapping  på behørig vis og beste harstadmanér.  Det spesielle var at det skjedde før moskovittene i det hele tatt hadde sunget en strofe, og jeg tenkte som så at her har vi å gjøre med et kroppsspråkets tungetale.

Vi kunne trygt ha ventet med applausen. Det var mektige saker som ble brakt frem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: