8230 opplysninger om søkesjefen

torsdag 21. januar 2010
 
 
 

MEKTIG: Google-sjef Jan Grønbech

Han løper, går på ski og anbefaler Kuzmin stålsikling. Bortsett fra det er det jobben hans som gir Jan Grønbech (42) treff hos verdens største søketjeneste.

Sjefen for Google Norge  bestemmer hva som skal dukke opp på skjermen din når du googler. Derfor er Jan Grønbech (født 1967, Frognerseterveien 4, Oslo, netto inntekt 2008 1,47 mill) blant Norges mektigste. Fredag skal han fortelle 325 deltakere under Harstadkonferansen om Google-suksessen.

Redaktører elsker og hater Google. Vi misliker at Google har nektet å inngå avtaler med opphavsrettshaverne om bruk av stoffet vi produserer, og vi liker ikke at Google tar annonsepenger fra den mer effektfulle avisannonseringen. Så er vi glade for at Google har tatt opp kampen mot sensuren i Kina – og vi er til enhver tid henrykt over de muligheter Google gir for å finne informasjon.  Vi griper disse mulighetene – og vi misbruker dem også; tar alt for god fisk i stedet for å sjekke en gang til, googler heller enn å gå ut i verden og snakke med levende mennesker.

«Jan Grønbech» gir bare 8.230 treff på Google.no. Ganske lite, tatt i betraktning Google-sjefens makt og utadrettede profil.

Og dessverre: Her er lite morsomt å finne om Grønbech, i alle fall på de 200  første treffene, de opplysningene som Google har valgt å stable øverst. Ingen skandaler, ingen konflikter å snakke om,  ingen bilder fra klassetreffet.  

27. november i fjor ble Grønbech intervjuet av nrk.no. Han fortalte da at søking fra mobil vil bli det store satsingsområdet for Google fremover. Webapplikasjonen Google Wave er også noe han tror på; en blanding av epost, lynmeldinger og nettsamfunn.

23. oktober 2008 ga han suksessoppskriften gjennom computerworld.no. Her er den:

1. Alle har ideer.

2. Del alt du kan.

3. Er du smart, så ansetter vi deg.

4. En lisens til å forfølge drømmer.

5. Innovasjon, men ikke instant perfeksjon.

6. Data er ikke-politisk.

7. Kreativitet elsker rammer.

8. Brukere, brukere, brukere.

9. Ikke drep prosjekter, transformer dem.

Ellers? Jan Grønbech har 487 kontakter i nettsamfunnet linkedin.com, på Twitter hetter han jgronbech, og epostadressen er jgronbech@google.no. Han driver også en bedrift som heter Jan Grønbech Management.

Og han er åpenbart en ivrig mosjonist. Høsten 2008 løp Grønbech halvmaraton i Oslo på 1.29.03. Det er svært bra for en nesten voksen mann. Han ble nummer 29 av 264 deltakere i klassen sin –  med en kilometertid på 4.14.  

Finnes det noe mer spennende om Jan Grønbech på google.no? Det gjør det helt sikkert. Finner du noe, så gi beskjed i kommentarfeltet her!

PS Harstadkonferansen fredag har en serie bidragsytere. Her er de rangert etter antallet treff på google.no.

1. Göran Persson 843.000

2. Steinar J. Olsen, Stormberg 89.900

3. Anneli Drecker 48.700

4. Anne Skare Nielsen 22.600

5. Hans Olav Karde 14.100

6. Harald Varvik Johnsen 9.200

7. Jan Grønbech 8.230

8. Jan Aasmann Størksen 4.900 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: