Vil ha valgfrihet, men først om 10 år

tirsdag 19. januar 2010

FOR TIDLIG MED VALGFRIHET: Matz Sandman i kjent tromsomiljø fra den gang han var rådmann i byen. Foto: Ronald JohansenPappapermisjonens far Matz Sandman er i prinsippet enig med Høyre-kvinnene, men mener det er 10 år for tidlig å gi foreldre full frihet til å bestemme fordelingen av permisjonstiden.

Matz Sandman var barne- og familieminister da Ap-regjeringen for snart 20 år siden vedtok å innføre en obligatorisk fedrekvote på fire uker. I dag er kvoten 10 uker. Tar ikke far denne delen, mister familien disse ukene. Ordningen skapte overskrifter verden rundt, ikke minst etter at departementets julekort var et bilde av statsråden med bar overkropp og en baby i armene.

Høyrekvinnene ønsker nå å fjerne hele fedrekvoten. – Tiden er moden for å gi familien full valgfrihet, sier leder av Høyres kvinneforum, Linda C. Hofstad Helleland til Adresseavisen. Saken splitter opposisjonen, skriver VG.

– Jeg er et liberalt menneske, og har stor tro på valgfrihet, sier Sandman i dag, men legger til:

– På sikt bør ordningen bli valgfri, men det er for tidlig. Dersom pappakvoten blir valgfri, kan det fort bli slik at det blir hun som tar all permisjonen. La oss vente i 10 år.

– Er det morsomt å være pappapermisjonens far?

– Ja, det er hyggelig å ha vært med på dette, sier han. Ballangsværingen er  tidligere rådmann i Andøy, Tromsø og Bærum, og er nå nyss gått av som fylkesrådmann i Buskerud. Han fyller  62 i dag 19., januar, men har ingen ambisjoner om å være en passiv pensjonist. Ikke minst ser han fram til å skrive mer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: