Helges romjulsflørt i Norges minste storby

onsdag 30. desember 2009
 

Ordfører Helge Eriksen intervjuer miljørådgiver Anja Nilsen.

I fjor var hun ungdomsgjest under romjulstreffet. I år representerte Anja Nilsen Harstad kommune. Ordfører Helge Eriksens romjulsflørt med studerende ungdom slår an.

Hensikten med romsjulstreffene er å demonstrere at Harstad har muligheter for ungdom som vil (tilbake), og ordføreren trivdes i de unges selskap både da han presenterte Harstads fortrinn og da han mer konkret skulle vise at det er arbeid for høyt utdannet ungdom i byen.

For eksempel kunne han trekke Harstads ferske miljørådgiver Anja Nilsen opp av hatten. I fjor satt hun på Gründer som gjest, i kveld var hun her som miljørådgiver i kommunen.

– Borte bra, hjemme best, sa den hjemvendte.

– Noe du savner, spurte ordføreren?

– Det må være en ridehall, svarte Anja Nilsen.

Bjørn Tyldum sang vakkert om savn, og i det godt fylte cafélokalet var det nok noen som begynte å gruble på om Harstad kan være neste stopp.

Og i alle fall når den ene etter den andre snakket om arbeidsmulighetene i en by med lav ledighet. Lisbeth Ringstad leder 70 ansatte hos NAV, og har ansatt 25 siden hun begynte i jobben for det hun kaller verdens beste NAV-kontor.  Næringsrådgiver  Helge Schjølberg kunne fortelle at Harstad kommune alene har 28 ledige stillinger, svært mange  innenfor helse- og sosialsektoren, og så var det over til dem som studerer ingeniørfag eller geologi.

Statoil søker medarbeidere i Medkila, Polarkonsult vil trenge folk dersom bedriften vinner Norne-kontrakt, Weatherford er i dag to ansatte og vil bli en håndfull, rådgiverne i Hinnstein trenger flere gode hoder,  og  Umoe Itet lyser snart ut etter folk med IT-kompetanse. Og advokatkontoret Eurojuris med fire advokater har ambisjoner om å vokse. 

Og hvilken by er de kommer til?

– Harstad vil være moderne og hipp. Vi er på rett vei. Og for spøk sier jeg at Harstad er Norges minste storby, sa Helge Eriksen.

Og akkurat der skal til og med Harstad Tidende gi ordføreren rett:  Oslo er ingen storby, Oslo er en megastor småby. Norges storbyer er Bergen og Trondheim. Harstad kan minne om dem begge, bare med den forskjell at Harstad er storbyen som er puttet i vaskemaskinen og vasket på et program med høy temperatur.  De få av dere som noen gang skulle ha gjort noe slikt med mykt ulltøy, vet hva som skjer.

Det er en temperamentsfull liten storby Harstad kommune, Harstadregionens Næringsforening og Look North Rekruttering flørtet på vegne av lille nyttårsaften.

Én kommentar to “Helges romjulsflørt i Norges minste storby”

  1. stiasn isaksen Says:

    -men ka ska man gjore nar man er ferdig pa jobb..? sette i moilldongen pa harstadstadion a se pa 2.div…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: