Ubarbert julekalkun

søndag 27. desember 2009

Dommerjævel ljomet det gjennom sportsbaren Metzo i Harstad. Hull var tildelt straffespark, det ble 1-1, og tredje juledag så likevel ikke ut til å bli en julaften.

– Hvor ligger Hull, spør jeg.

– På tredje siste plass.

– Jeg mener geografisk.

– Aner ikke

Fotball handler som kjent ikke om liv og død. Det er viktigere enn som så, og størst av alt er Manchester United. Det er derfor det bare er figurer av Jesus Kristus og plakater av Barack Obama som i popularitet kan måle seg med ManU-effekter i jungellandsbyene  i Sierra Leone. Av samme grunn er Ole Gunnar Solskjær den eneste kjente nordmann på de fjernestliggende indonesiske øyer.

Og derfor var stemningen heller sur på Metzo i Harstad 58 minutter ut i kampen 3. juledag. Wayne Rooney hadde programmessig gitt United ledelsen 0-1. Så går samme mann hen og gir Hull en forsinket julegave, et hårreisende tilbakespill til egen keeper. Det ender med straffespark og 1-1.

Sir Alex Ferguson på United-benken gumler tyggis 360 grader, kaffemaskinen på Metzo hyler, og inn kommer hårgele-gutter som snarest innom mellom sine kamper i romjulscupen i Harstadhallen. De liker ikke det de ser.

Men som alle gode julefortellinger ender også denne godt for menigheten på Metzo.  En liverpoolrødt ubarbert Rooney  gjør det godt igjen med to målgivende pasninger. 1-3.

– Jesus Jones for en pasning, konstateres sakkyndig fra nabobordet.

Men holder en sånn julekalkun av en fotballkamp når det drar seg til mot bedre motstandere som for eksempel Leeds? Neppe.

For øvrig: Hull ligger 25 mil nord for London, nær østkysten av England.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: