Julejazzfavorittene

lørdag 19. desember 2009
 

JAZZ RUNDT MIDNATT: Jan Ditlev Hansen lager jazzprogram fra Tromsø hver uke: Myk og melodiøs årgangsjazz bundet sammen av en rusten trønderstemme. Arkivfoto: Ann-Sissel Jenssen

Den beste julemusikken på radio gir Jan Ditlev Hansen deg fra Tromsø. Lørdag kveld hadde  han valgt ut sine julejazzfavoritter til  NRK P2s «Rundt midnatt».

Trondhjemmeren Jan Ditlev Hansen har bodd i Nord-Norge siden han som nyutdannet sosionom reiste til Harstad i 1969. Seinere ble det Finnmark og Tromsø, hvor han blant annet har vært distriktsredaktør for NRK i Troms. Nå arbeider han primært med hjertebarnet sitt, jazzen, og det ukentlige «Rundt midnatt».  Om kveldens sending, som er årets siste, skriver han:

Egentlig har jeg en lav julefaktor, men fri for juletradisjoner er jeg ikke. Det er imidlertid først helt oppunder jul at julestemninga griper meg. Da kan jeg legge ut på reise i minnenes rike. Og der blir – i hvert fall jeg – fort både sentimental og nostalgisk. Noe av julepynten tar jeg også med meg til den siste utgaven av Rundt midnatt før jul, for sjette år på rad.

Her er et utdrag av spillelista for førjulsutgaven:

Etta James – The Christmas Song (Twelve Songs of Christmas) 1998

Bjørn Alterhaug Quintet – Christmas Song for Children of Thelonious Monk (Songlines) 2009

Carla Bley – O Holy Night (Carla’s Christmas Carols) 2009 Live

Glenn Miller Army Air Force Band – St. Louis Blues March (From Hollywood to US Air Force) 1944

Frode Alnæs – Vitae Lux (Julegløggen) 2003

Tony Bennett m/ Dexter Gordon – White Christmas (Bennett/Berlin) 1987

Og siden  tegneserier og –film hører jula til, gir Rundt midnatt-sjefen  som ukas lenke er en liten jazz-animasjon fra Verve Music Group.

Rundt midnatt går på P2 lørdag 23:03, og på NRK Jazz søndag 23:03 og onsdag 09:03, 15:03 og 21:03. Du kan når som helst høre programmet som nettradio http://www.nrk.no/nrkjazz/  Der  kan du nå for eksempel finne programmet fra lørdag 12.desember, Presidentens jazz. Det var John F. Kennedy som åpnet Det hvite hus for jazz, og senere har de fleste presidentene satt pris på jazz. Det gjør også sittende president, men det er presidentfruen som er ivrigst, skriver Jan Ditlev Hansen:

Det er Michelle Obama som er jazz-freaken i familien. Hennes oppvekst var jazz. Hun har fortalt at bestefaren spilte jazz for full styrke 24 timer i døgnet hjemme I Chicago. Men The First Lady ser også på jazzen som noe mer enn musikk: «There’s probably no better example of democracy than a jazz ensemble … individual freedom, but with responsibility to the group.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: