Seksløper, sekser og et fint kyss

tirsdag 15. desember 2009

DUELLANTENE. Bilde fra Penthouse Playboys' hjemmeside.

 – Vær rask, jeg må inn og brune meg, sier Kjetil Rolness.

Jo, vi kan definitivt kalle han vår. Riktig nok er han født på Voss og har barndom i Bergen og Alta. Men slektsnavn og dialekt peker definitivt mot Harstad, det var her han ble kjønnsmoden (en gang mellom 1972 og 1980), og det var her han skrev særoppgave om Morgan Kane.

Kjetil Rolness(48) bor i Oslo,  er utdannet magister  i noe så upraktisk edelt som sosiologi, men har valgt å kaste bort sine evner på temaer som kitsch og kos, porno og populærkultur.

Og han er også praktiserende popkulturell, gjennom sitt alter ego Jens Pikenes og dennes Penthouse Playboys, som fra onsdag kveld inviterer til vrikkende  julekonsert på Rockefeller i Oslo for femtende år på rad. Det blir fulle hus hele uken til ende, og i år med den evigunge  Benny Borg som guest star.

Rolness må bli brun før onsdag kveld, formentlig for at Pikenes skal leve opp til sitt rykte, formulert slik av SVs stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen:

Han er mannen som gir kvinner en mening med livet. Noe å leve for. Noe å dø for. Med sine hofteschwung, sin brylkrem, sine oppknappede skjorter og syltrange gullbukser suger han kvinner til seg som fluepapiret suger fluer. Han er sensualitet. Seksualitet. Erotikk. Romantikk. Han er Pikenes Jens! Jens Pikenes.

Med adventens komme er det tradisjonen tro blitt mye Pikenes og Penthouse Playboys i tv og aviser, og det er blitt laget westernfilm av «Balladen om Morgan Kane».  Jens Pikenes selv bekler rollen som Morgan Kane, og duellanten «The Killer» spilles av en mann som er giftet inn i en av hovedstadens fornemme familier.

– Hvordan føles det å tape duellen og bli skutt av en liten kar med fortid i Lavangen?

– Det er greit å tape en duell med Ari Behn så lenge jeg vinner kjærligheten, svarer Rolness.

Etter å være blitt senket av Ari Behn/The Killer blir Morgan Kane kysset av en ung og vakker blondine, og han kan danse videre inn i evigheten. Blondinen heter for øvrig Gro Skaustein i det sivile, og til avisen Dagbladet har hun karakterisert kysset som fint.

Les Vanity Fairs omtale her.

Se filmen her.

Men Morgan Kane altså. Louis Mastersons westerserie  var ikke  ungguttas førstevalg på 70-tallet; det var deres eneste valg.  Kjetil Rolness var ikke selv fan av Morgan Kane som gymnasiast ved Heggen videregående skole, men han valgte likevel westernhelten som tema for særoppgaven i tredje klasse. Der de andre av lektor Mikal Bergs norskflinke elever valgte Undset, Ibsen eller Hamsun, bestemte den unge Rolness seg lett rampete for Louis Mastersons bokserie. 30 år senere er han forholdsvis krass mot sin egen særoppgave i en retrospektiv anmeldelse i Dagbladet.

– Hvilken karakter fikk du for Morgan Kane-oppgaven?

– 6, selvfølgelig, sier Kjetil Rolness, og går og bruner seg.  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: