Kristine til København med klare klimakrav

lørdag 12. desember 2009
Kristine Marie Sandvoll Lindebø (21) fra Lødingen krever en klimaavtale i København som tar hensyn til de fattige landenes situasjon.

Sent lørdag ettermiddag.  Danskebåten til Køben har lagt fra kai i Oslo. Om bord er 1200 deltakere i klimaseilasen som Kirkenes Nødhjelp og Fremtiden i våre hender står bak.

Kristine Marie Sandvoll Lindebø fra Lødingen er en av de 1200.

 – Jeg kom i går hjem fra et tre måneder langt opphold i Nicaragua som en del av Kirkenes Nødhjelps program «Communication for Change», sier hun på telefon fra Oslofjorden.

Nå følger Kristine  organisasjonen til et fem timer kort  opphold i klimakonferansebyen.

 – Jeg gleder meg til å være med på dette, jeg synes det er viktig at nordmenn bryr seg, og spesielt vi ungdommer, sier hun. 

– Redd for bråk og opptøyer?

– Nei, jeg tror dette går bra.

 Programmet er slik søndag:

Stor markering på dekk når båten legger til kai i København. FNs forhandlingsleder mottar Kirkens Nødhjelp, Changemaker, den Norske kirke og Norges Kristne råds kampanje.

Alle aktivistene deltar ved den internasjonale overleveringen av 200.000 underskrifter fra det internasjonale Kirkens Nødhjelp. Desmond Tutu er frontfigur.

Stor gudstjeneste med blant annet den danske kongefamilien og sentrale kirkeledere fra hele verden.

Kirkenes Nødhjelp mener suksess i klimamøtet i København avhenger av om de rike landene er villige til å påta seg langt sterkere forpliktelser enn det de så langt har signalisert.

– Vi trenger å se en langt større grad av enighet som tar hensyn til rike lands historiske ansvar og den enorme mistilliten som har oppstått på grunn av rike lands manglende evne til å innfri tidligere forpliktelser. Kirkens Nødhjelp frykter at manglende forpliktelser fra rike land vil ende med at fattige land sitter igjen med klimaregningen, mener organisasjonen.

PÅ KLIMASEILAS: Kristine Marie Sandvoll Lindebø. Arkivfoto: Synne Kvam

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PÅ KLIMASEILAS: Kristine Marie Sandvoll Lindebø. Arkivfoto

Kristine Marie Sandvoll Lindebø (21) fra Lødingen krever en klimaavtale i København som tar hensyn til de fattige landenes situasjon.

Sent lørdag ettermiddag.  Danskebåten til Køben har lagt fra kai i Oslo. Om bord er 1200 deltakere i klimaseilasen som Kirkenes Nødhjelp og Fremtiden i våre hender står bak. Kristine Marie Sandvoll Lindebø fra Lødingen er en av de 1200.

– Jeg er nettopp kommet hjem fra et tre måneder langt opphold i Nicaragua som en del av Kirkenes Nødhjelps program «Communication for Change», sier hun på telefon fra Oslofjorden.

Nå følger Kristine  organisasjonen til et fem timer kort  opphold i klimakonferansebyen.

– Jeg gleder meg til å være med på dette, sier hun.

Programmet er slik søndag:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: