Og her er prinsen

fredag 4. desember 2009

ORDFØRER: Ivar Prestbakmo er på det ellevte året populær Senterparti-ordfører i Salangen. Han er en terrier når han forsvarer kommunen sin, partiet sitt og distriktene. Foto:Morten Dokka

Ordføreren i Salangen har gitt meg en skrape. Denne gangen var det på sin plass.

I går skrev jeg om ordførere i harstadregionen og deres forhold til Facebook. Jeg kåret Vibeke Tveit i Lødingen som dronningen. Den plassen beholder hun selv etter en aldri så liten ekstrarunde, men hun har fått en prins ved sin side.

Ved en inkurie, sier vi gjerne i avisene når vi gjør feil. Eller vi kaller det en lapsus, eller skylder på det mer diffuse «datafeil». I tilfellet Ivar B. Prestbakmo og Facebook er feilen rett og slett menneskelig, men han har altså meldt seg og gitt beskjed om at han er å finne på Facebook. Det er han, så til de grader:

Ivar B. Prestbakmo har 657 venner. Statusen hans fredag morgen er denne: «Pinlig å se AP, H og Krf trumfe igjennom nedleggelse av Skånland vg skole i dag, trumfe igjennom sammenslåing av Skjervøy og Nordreisa og at man vil vurdere ny storskole i skoleregion Midt-Troms, med de konsekvenser det kan få for Sjøvegan, Bardufoss, Høgtun m.fl. Den siste kampen vil sannsynligvis stå i juni. Pinlig at AP, H og Krf ikke vil lytte innspill fra hele fylket, men lar maktarrogansen rå.

Prestbakmos favorittsitater: «I have a dream» (Martin Luther King jr.) og «Do not ask what your country can do for you, but what you can do for your country.» (John F. Kennedy)

Han er tilhenger av Per Olaf Lundteigen, Bruce Springsteen, «West Wing», og er interessert i familien, politikk, fotball og mye annen idrett. Han sier ikke nei til liten fest heller.

Ivar Prestbakmo bruker Facebook aktivt for å ytre seg politisk, og for å få kommentarer fra andre – primært meningsfeller. Det holder i massevis til prinsetittelen, foran Høyre-ordførerne Helge Eriksen, Jardar Jensen og Bjørnar Pettersen.  Men han må finne seg i en plass ett steg nedenfor og bak ordføreren i Lødingen. Vibeke Tveit skiller seg ut fordi hun ikke bare kommuniserer om politikk, men også gir sine venner korte hverdagsglimt om det travle livet som ordfører og småbarnsmamma.  Som hun skrev her en kveld: «Endelig stilt omkring øran, stearinlys på bordet, og snart Tore på sporet.»

PS Bloggtipset:  Jeg ber altså om tips om blogger knyttet til harstadregionen. Tor Ivar Bertheussen har tipset meg om bloggen han laget fra en omfattende reise som ble avsluttet tirsdag 29. mai 2008 med innlegget «Mama, I’m coming home».  Masse flott å lese og se på her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: