Triste nyheter, gode nyheter

torsdag 3. desember 2009

 – Hvor mange av dere har hatt bilde av seg i avisen?

Én årgang: Det er alltid inspirerende å møte skoleunger. Her viser jeg elevene fra Hagebyen at ett år med Harstad Tidende blir 12000 sider, 12 tykke bøker. Foto: Tina Eilertsen

26 hender i været.

– Hvor mange av dere har fått navnet galt skrevet?

19 hender i været.

Skolen er opptatt av å bruke avisene.  «Avis i skolen» arbeider med å fremme avislesingen og holde kontakten med skoler landet rundt. Begrunnelse: Undersøkelser viser at skoleunger som leser aviser, gjør det bedre på skolen.

Mange skoleklasser besøker mediehuset i Harstad, og det er like morsomt og interessant hver gang. I dag var det sjette klasse fra Hagebyen skole som var innom. Jeg fortalte dem blant annet

– at Harstad Tidende er byens eldste bedrift og Nord-Norges eldste avis,

– at Harstad Tidende hver dag leses av 38.000 personer,

– at Harstad Tidende er den mest leste avisen i Harstad, Kvæfjord, Lødingen, Tjeldsund, Evenes, Skånland, Gratangen, Bjarkøy, Ibestad,

– at vi også publiserer på vår nettavis ht.no,

– at Harstad Tidende trykkes i avistrykkeriet på Stangnes (Polaris Trykk), som også trykker VG, Dagbladet, Dagens Næringsliv, Troms Folkeblad, Fremover, Andøyposten, Sortlandsavisa og Vesteraalens Avis.

Hva var det uvanlige som skjedde den lille timen jeg holdt på? Jeg pleier alltid å la elevene telle bilder av henholdsvis gutter/menn og jenter/kvinner på de første 10 sidene av dagens avis. Resultatet pleier være nedslående med dobbelt så mange menn som kvinner. Det pleier gi fine diskusjoner om hvorfor det er sånn i Harstad Tidende og alle andre aviser. Hvor er damene?  I dag var det annerledes: 20 kvinner, 20 menn. Dagens hyggelige nyhet!

Så var det desto tristere å få bekreftet hva som er den hyppigste feilen i vår avis og i alle aviser:  Navn skrives galt.

Sjette klasse ved Hagebyen jobber med journalistikk og aviser i klasserommet også. Nå har de fått i oppgave å lage tekst, bilder og illustrasjoner med temaet «jul» for Harstad Tidende. Gled dere!

PÅ AVISBESØK: Sjette klasse ved Hagebyen skole i Harstad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: