Ordførernes Facebook-dronning

torsdag 3. desember 2009
 

Facebookdronningen fra Lødingen: Vibeke Tveit. Foto: Leif Rune Langstrand

Lødingens Vibeke Tveit er Facebook-dronningen blant ordførerne i harstadregionen.

Jo, også Helge Eriksen (Harstad), Bjørnar Pettersen (Tjeldsund), Jardar Jensen (Evenes) og Eddmar Osvold (Bjarkøy) er å finne på Facebook, men ingen av dem kan måle seg med Lødingen-ordføreren.

Vibeke Tveit har 532  venner som hun hyperaktivt deler sine erfaringer, opplevelser og tanker med.

Fredag 26. november stilte hun dette eksistensielle spørsmål: Ett rom vaska. E det starten på julevask, eller va det et illebefinnende?

Søndag 28. november vil hun ha snø (kl. 16.10), og stiller så et nytt spørsmål (kl. 18.22): Jaja, gulvet og halve sofaen e funnet, kalendra ferdi, klea vasket. Kan æ snart ta helg?

Så bruker ordføreren i Lødingen også Facebook som politiker. Mandag 29.november konstaterer hun at budsjettet for 2010 nødvendigvis må inneholde mange harde prioriteringer. Hun ber om innspill – og får seks kommentarer. Torsdag kveld 3. desember konstaterer hun at første etappe av budsjettet er unnagjort for Lødingen kommune, og ungdomsskolen i Vestbygda  fikk bestå. I løpet av en drøy time har hun fått 16 kommentarer fra folk som vil diskutere med henne, og hun sier: «Nei da ikke så illle. Forslaget gir mer penger til pleie og omsorgstjenester, og til å få utarbeidet planer for kommunen.»

Helge Eriksen (Harstad) har 234 venner. Hans siste statusoppdatering ga han 4. oktober: «HIL klar for kvalifisering. Flott Marit Larsen-konsert i Kulturhuset i går. Nå står fjelltur på programmet på en flott høstsøndag.» Seks personer likte den statusen.  Senere har det skjedd lite, men Synnøve Søndergaard (Ap) har gitt Høyre-ordføreren kompliment for godt innlegg på radio om den videregående skolen i Skånland. Eriksen er medlem blant annet av gruppen «Let the girls fly in the skiflying hills!»

Bjørnar Pettersen (Tjeldsund) har 264 venner. Onsdag 24. november gjorde han seg klar til USA-tur. Etter ett døgn i Florida hadde han oppdaget at bilene er store der. Søndag 26. november hadde han vært innom Disney World: – Det er svært i areal, men utrolig nok har de klart å ta vare på mye utmark.  Torsdag 3. desember kl. 14.00 skriver han at han starter på den lange turen heim fra USA til Myklebostad.Pettersen er med i gruppa «Hva skjer på bygda?», og han spiller Zoo, «trying to build the best zoo in the world».

Jardar Jensen (Evenes) har 355 venner. Han er med i gruppa som krever 90-standard på E6 på Helgeland, og synes det er en interessant lenke at Bodø ifølge NRK kan miste hovedflyplassen.

Eddmar Osvold (Bjarkøy) har 143 venner. Grupper han er medlem av: Bjarkøy Ølfestival, Vi som har vært på Matchboxfest, Vi ønsker fastforbindelse Grytøy-Harstad, Hålogaland Coutryfestival, Sandsøy,  Vi vil ha oljeboring i Lofoten og Vesterålen, Nei til bompenger i Harstad kommune, De som e fra Bjarkøy, Bjarkøyforbindelsen anno 2009.

Eva Ottesen (Gratangen), Lillian Hessen (Kvæfjord), Viktor Andberg (Lavangen), Marit Johansen (Ibestad) og Svein Berg er ikke å finne på Facebook. I så fall har de gjemt seg godt.

Én kommentar to “Ordførernes Facebook-dronning”


  1. Ser at Salangen ikke defineres til å være nært nok Harstad til at jeg som facebook bruker kan nevnes. Ja ja betyr nå ikke så mye det da, men jeg er nå blant annet på facebook.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: