Den attråverdige

onsdag 2. desember 2009

Nordnorske byer og steder sikler etter IKEA. Selv holder hun beilerne på armlengdes avstand, men liker oppmerksomheten så pass at det av og til kastes halvvarme blikk både hit og dit. Sånn kan hun holde frierne på gress og invitere til nye komplimenter.

De legger seg på knærne for henne, alle som en,  Tromsø, Narvik, Bodø, Bjerkvik, Skånland, Harstad…. Alle er ville og gale og forteller om hvor stort og fint og sentralt hun skal få bo. 

Det finnes mange som tilbyr det samme som IKEA.  Vel, ikke akkurat det samme som henne, vil fansen hennes mene. Og de hevder at hun koster mye mindre enn de lokale konkurrentene.  Men gjøre seg kostbar, det kan den svenske damen.

Underlig, hele affæren, spør du meg. De som har på-kroppen-erfaring med IKEA, vet hvordan hun er.  Hun ankommer flatpakket, og hennes anvisninger er totalt uforståelige uansett hvor mye tid og oppmerksomhet du gir henne. Gammel dame er vond å vende, sies det. Det er ikke alltid like enkelt å finne ut av IKEA heller. Hva er opp og hva er ned, hva er bak og hva er fram? Og hun mangler alltid minst én skrue.

….og la dette være bonussporet (fra tull.no):

En ung nygift kvinne hadde vært og kjøpt en garderobe på IKEA. Da hun kom hjem, begynte hun å montere den. Utenfor vinduet hennes var en bussholdeplass. Akkurat da hun hadde montert ferdig garderoben, kjørte bussen forbi og garderoben falt sammen. Hun monterte den opp igjen og det samme skjedde igjen.

Hun ringte til IKEA og fortalte hva som hadde skjedd. De lovte å sende bort en mann som kunne fikse det. Montøren fikk satt sammen garderoben, men akkurat da den var ferdig montert igjen, kom bussen, og garderoben falt sammen.

Da han for andre gang hadde montert garderoben gikk han inn og stilte seg i garderoben for å se hva som egentlig skjedde. Akkurat da kom kvinnens mann hjem. Han var nysgjerrig på hvordan garderoben, som hans kone hadde handlet, så ut, og han gikk inn i rommet der garderoben står. Han beundret den og åpnet garderobedøren for å se hvordan den så ut inni. Han stirret på mannen som sto der..

 – Du tror vel ikke meg, men jeg står faktisk her og venter på bussen, sa mannen…

 

4 kommentar to “Den attråverdige”

 1. IKEA Says:

  Sikkert en korrekt historie du forteller om dama og bussen, men min erfaring er at Ikea-møbler er lett å sette sammen. Bruksanvisningen er like lett å lese som en Lego-bruksanvisning, og har ennå til gode å mangle en skrue. Har faktisk hatt langt større problemer med flatpakkede møbler fra andre møbelkjeder. En flatpakket familiekøye fra Bohus, kom med monteringsanvisning på ett ark, og uten 1, 2, 3 osv. Ikke lett da. Nei, Ikea er kanskje litt for utskjelt.

 2. IKEA Says:

  Dette lyser en ting lang vei: ansvarlig redaktør har ikke peiling.

 3. Sigrid Hansen Says:

  jeg synes flatpakkede saker&ting er herlig!(og slett ikke herrlig)
  sist jeg satte sammen en ikea-hylle fikk jeg 2 deler til overs – hyllen står fortsatt og den er full av full av permer – og det ble mange artige kommentarer på facebook om min «bragd» – men det var ENKELT!!!!
  hilsen dame med egen verktøykasse

 4. Rudolf Says:

  He, he…
  De beste damene, er ikke alltid like lett å skjønne seg på. Sånn har det alltid vært. Det er det som gjør det ekstra spennende! Slik er det vel med denne dama også, hun kjenner sin styrke og tillater å flørte med mange ordførere og rådmenn, – de blir begeistret!
  Bra damer, – drar fulle hus. Slik er det med IKEA dama også. Skulle vi være så heldig å «dra henne» da hadde vi blitt kalases konge.
  Utfordringen for herren «Harstad» er at sjarmen er bra, men mangler litt sjøltillit. Da blir det en utfordring å få de beste damene:-)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: