-Byen må skaffe seg et rykte

mandag 30. november 2009

IKKE ACDC: Høyredronningen foretrekker Prince.

– Harstad må skaffe seg et rykte, sier Erna Solberg om byen med eget rottebad.

Høyre-lederen er innom Harstad, og har invitert Harstad Tidende inn på hotellrommet på Grand Nordic en stakket stund, klemt mellom besøk i Medkila og medlemsmøte i partiet.

– Synes du jeg bør si De?

– Nei, vi sier «du» i Høyre også nå, svarer hun.

Erna, la oss kalle henne det, har gjennomført besøk på den militære delen av Evenes, hos Statoil og hos Marios Musikk. Hun har også benyttet en mikroskopisk tidslomme til å mobiltelefon-administrere barna Erik (10)  og Ingrid (12) alene hjemme i Oslo.

– Faren deres er også borte, og de har laget seg middag alene, nudler og rester fra i går. De er flinke, men vi planla det nøye og handlet inn  lørdag, sier Erna, og det skjedde formentlig godt innenfor handlingsregelens stramme budsjettregime.

 – Hvordan kompenserer du ulempene ved å være bergenser?

–  Ulemper? Nei det ingen ulempe å være bergenser, men jeg snakker for fort og utydelig. Det jobber jeg med.

– La oss snakke om politikk. Jeg gir deg 30 sekunder.

– Ikke mer?

– 20 sekunder igjen.

– Se på slagordene. Arbeiderpartiet sier «Alle skal med». Vi sier «Muligheter til alle». Det høres likt ut, men er forskjellig. Høyre vil gi folk handlingsrom og en utvikling bestemt nedenfra.

– Og det er nå det avgjøres?

– Tiåret vi nå går inn i, er vår gylne sjanse til å sikre velferden, til å gi oss et handlingsrom. Uansett hva vi gjør, vil oljeinntektene synke, og i alle fall dersom det ikke blir mer oljevirksomhet her nord.

Så fikk hun sagt det om og til oljebyen i nord, som hun slett ikke føler sliter med et dårlig omdømme, som er et hett tema blant lokalpolitikerne akkurat nå.

– Harstad har ikke et dårlig rykte, men må rett og slett skaffe seg et rykte. Byen glemmes ofte når vi snakker om byene i nord, Bodø, Tromsø, Alta og Hammerfest.

– Hva bør byen foreta seg?

– Gjøre seg mer synlig. Harstad er jo en perle.

Sier hun om byen som hos familien Solberg oppfattes å ha et rottebad. I august 2004 var det kommunalpolitisk Høyre-konferanse. Erna hadde med seg mann og barn nordover. De var på sightseeing mens mor koste seg med kommuneøkonomiproposisjonen. Men tur i Grottebadet var barna skeptisk til; de hadde da  så tydelig hørt at sjåføren i flybussen hadde snakket om et rottebad.

Erna trekker pusten et øyeblikk, og jeg rekker å se meg om i rom 608 på Grand Nordic. Det er skuffende ryddig, badet er aldeles strøkent og minibaren uåpnet. På bordet står en enslig flaske Cola light, ifølge hotellets resepsjonist den siste som var til salgs i Harstad denne mandagskvelden.

– Det er sjelden jeg rekker å være mye på hotellrom. Det blir mest møter.

– Men hva gjør du på rommet når du er der?

– Jeg har Ipod. Den er faktisk fylt med musikk for åtte døgn, jeg deler Ipod-bibliotek med min datter på 12.

– ACDC?

– Nei, men mye Prince, Michael Jackson, klassisk og 80-tallspop.

Jeg trekker autografboka opp av herrevesken min.  Den tilhører junior på 13, og han insisterte på at jeg skulle be om Ernas underskrift. Fra før har størrelser som Odd Iversen, Andreas Thorkildsen og Jan Thomas skrevet seg inn, og på siden foran Erna er det Manchester Uniteds stjerner Edwin van der Sar og Evra som har skriblet ned sine navn.

Høyre-dronningen har havnet i selskap med de store.

 

2 kommentar to “-Byen må skaffe seg et rykte”

 1. Lykkelita Says:

  Så enig – så enig.

  Ingen andre i Nord-Norge har så gode forutsetninger og muligheter som Harstad.

  Vi har:
  De Arktiske «greske» uberørte øyer (360) små og mellomstore øyer på «det ukjente NORDSIA».

  De ekte historiene som dokumenterer «THE MAGIC NORTH» – «på det ukjente NORDSIA».

  Opplevelser- og attraktive produkter – bare vi «ser dem».

  En besøkende journalist sa: «OL- Jo det burde vært markedsført med NORDSIA av Harstad – her er potensialet – her er tilgjengeligheta – og ikke minst – her er de nytenkende mennesker!»

  Vågsfjordens perle – med 13 perler av aktiviteter som kan utvikles videre – Fra Heggenkollen – til Folkeparken – til Langmoan – til Åsegarden – til Grusholla -til Sollia – til Møkkelandsvannet – til Kaltdalen – til Oldersletta – til Gamnes – til Røkenes – til Grøtavær – til Bjarkøy – til Valhall

  Hvem på «sørsia» vil delta?

 2. Ingenting for Harstad:) Says:

  At Harstad ikke har noe som helst form for rykte,ikke engang ett dårlig ett,skyldes det faktum at Harstad-væringer rett og slett er tilogmed blant Nordmenn det absolutt MINST INNOVATIVE folkeslaget som finnes her til lands,mer grå og uspennende mennesker er vanskelig å finne her til lands,og d på toppen av alt blant ett så kjedelig folkeslag som Nordmenn generelt er,helt utrolig…

  Fraflyttingsstatistikken tilsier jo også d,sammenlignet m de andre «byene» her i Nord-Norge/White-Trash County…

  Harstad er antagelig også den siste byen i Norge hvor man tilogmed finner gutter (Rednecks) m HOCKEY-SVEIS,LOL:D

  Hva m å markedsføre Harstad som «Råner-Hovedstaden» her til lands,ha,ha,ha:D

  De parasittene er d tjukt av her i byen,d er bare å se alle de eldgamle «Pimpa» Oplene her i byen m stereoanlegg som er dobbelt så mye verdt som bilene,Wonderbaum i vinduene og ikke minst de mindreårige bleika-blondinene i passasjersetet og General-snus i hanskerommet,lol:D

  Harstad er nok ikke ment å skulle overleve,men derimot fylle opp befolkningsstatistikken i de andre Nord-Norske byene,som Tromsø og Bodø og ikke minst Nord-Norges «Hovedstad» – Oslo,he,he:)

  Ingenting for Harstad:)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: