Alle skal med

lørdag 28. november 2009

RAKETTER: Thomas B. Ellingsen, Alida Lan Strand og Karin Marie Solsvik Karlsen. Foto: Hanne Strand

Som de kan bukke! Ja, spille kan de også.

Harstad kulturskole onsdag denne uken. En av de månedlige huskonsertene hvor elevene skal få en praktisk øvelse i å opptre. På scenen: Tre små fiolinister i gruppen «Stjerneskuddene» fremfører «Stomp» av H. Burgoyne og «Blueberry Pie» av A. Jones. Lærer Jostein Lillegård leder dem.

Jeg skjønner at fioliner ikke passer for feiginger eller pyser, men «Stjerneskuddene» har øvet. De er alvorlige og konsentrerte, stemningen er høytidelig, musikken vakker. Og når de er ferdige, klapper publikum mer enn velvillig.

Kulturskolene har vokst frem over hele landet de seneste ti-årene som et stadig mer populært tilbud til barn og ungdom. Ideologien er at alle skal med. Alle som ønsker det, skal få en mulighet til å prestere på sitt nivå og kunne bli litt bedre ut fra sine forutsetninger. Erfaringen er at blant de mange finnes det alltid en og to og tre med spesielle talenter. Gang på gang hører vi kulturelle stjerneskudd innen dans, musikk, kunst eller teater fortelle at begynnelsen skjedde i kulturskolen.

Kulturskolen i Harstad har i år rekordmange elever: Over 800. I tillegg gir Marios Musikkskole et privat tilbud. Alle har glede av det de lærer og opplever, noen av elevene vil kunne nå nasjonale og interenasjonale nivåer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: