Mannen som overoppfylte

tirsdag 24. november 2009

Altaværing blir ny landslagssjef i skøyter, skriver Altaposten. Så morsomt!

Jo, vi er fortsatt noen som er litt opptatt av skøytesporten, vi som betrakter eks-alpinist og 71-grader-nord-programleder Tom Stiansen primært som sønn av Svein-Erik Stiansen, som ble Norgesmester i 1966 og 1967, den gang nordmenn flest noterte ned rundetidene når det var mesterskap – rundetider  vi fikk gjennom radioen.

Det har vært en smule dramatikk i skøyteleiren. Peter Mueller har fått sparken (selv om han ikke klarer å holde seg helt unna), og nå peker avisene på Jarle Pedersen som etterfølgeren. Pedersen er fra Kåfjord ved Alta, og var selv en mer enn habil skøyteløper. Han har en bestenotering på 38.02 på sprintdistansen. Det holder til en 67. plass på norgesrankingen.

Jeg husker ham fra 1980. Den gang jobbet jeg som journalist i Altaposten, og Jarle skulle delta på 500 meter under OL i Lace Placid.  Å ringe over dammen den gang kostet flesk, men jeg klarte å overbevise redaktøren om at vi burde ha en fast spalte med Jarle P. så lenge han var i USA. Jarle selv var med på leken,  jeg vil tro vi lokket han med et honorar på over 100 kroner.  Så fast spalte ble det.

– Jeg håper å bli blant de 10 beste, sa Jarle til Altaposten før han dro. Han ble nummer seks.

La oss håpe han overoppfyller målene  også som skøytelandslagets trener.

Én kommentar to “Mannen som overoppfylte”


  1. […] PS Jo da, en OL-link også her: Samme år som jeg intervjuet lederen av barnevernsnemnda i Alta, var sønnen Jarle Pedersen norsk OL-deltaker på skøyter i Lake Placid (1980). Han ble nummer seks på 500-meteren.  Jarle Pedersen? Ja, det er han som i dag er norsk landslagstrener for skøyteløperne. Les mer om ham her:! […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: