Olivenjazz

torsdag 19. november 2009

Gabriele Mirabassi. Smak på navnet, lytt til musikken, se mannen for deg, der han med en italiensk selvsikkerhet i svart danser med sin klarinett, og du kan føle deg hensatt til en jazzklubb i Roma.

Men  glasset med Primitovo i rødt eller en Birra Moretti mangler, så det er i Storsalen i Harstad kulturhus det skjer, der godt over 100 harstadværinger lar seg varme av et forsvarsverk mot novemberdepresjon og svineinfluensa: Jazzkonsert med Divisjonsmusikken og storfint selskap.

– Nå skal vi spille «A rare Italian bird», tilegnet Gabriele, sier komponisten og pianisten Lars Jansson, og presiser at italieneren også er rar på både svensk og norsk. Jansson selv presenterer en fornyet utgave av sin komposisisjon «Harstad by night»; Vakker, mangefasettert og litt nedpå.

Hvordan kan det ha seg at en jazzstjerne fra Umbria (der det til helga er meldt 18 grader og sol)  befinner seg i Harstad? Grunnen heter Helge Sveen, som spiller saksofon i Divisjonsmusikken, og som i 2004 tilbrakte et år i Italia. 

– Life is the art of meeting people, sier Gabriele Mirabassi (42), og snakker pent om  sine venner her oppe på Nordpolen. 

Konserten i Harstad torsdag kveld var en utvidet repetisjonsøvelse av en forestilling i 2007. Fredag er det konsert på Sortland, og så er det plateinnspilling. Inntil videre kan du høre Gabriele Mirabassi her.

Arild Stav dirigerte, og Asbjørn Abelseth var dirigent for kveldens produksjon.

Gabriele Mirabassi

2 kommentar to “Olivenjazz”

 1. Ketil Eilertsen Says:

  Olivenjazz i Harstad. De smakte sikkert godt, og vi trenger nok den type impulser i et forfrossent landskap. Det er litt pussig å se hvordan redaktøren gir oss en poetisk beskrivelse av opplevelsen, og det er vel og bra.
  Det viser se at musikken er universell på alle måter. Kunstnere finner hverandre og kulturutrykk over grenser blir mer og mer vanlig.

  Skulle jeg ønske meg noe var det en redaktør som av og til kunne gjøre seg betraktninger på grasrotnivå. Med det mener jeg at man forsøker å se de store bildene også under små forhold.

  Når over 200 grunnskoleelever for første gang framførte Tom Dooley etter en knapp ukes øving i Takt og tone prosjektet i Harstad, så er de «sjumilstegene» de enkelte elevene tok en mye større sak enn et italiensk besøk i Harstad kulturhus.

  Men bevares, jeg skal ikke ta gleden fra de som fikk oppleve Olivenjazz en torsdagskveld i Harstad. Det var vel fortjent, og kjenner jeg divisjonsmusikken rett, og jeg kjenner mange av dem personlig, så ga de av seg selv på den aller beste måte og manér.
  Mange av de samme musikerne trener opp unge talenter i skolekorpsene, og en jeg kjenner spesielt godt underviser også unge talenter fra slummen i Venesuela.

  Dette er folk med store hjerter og stor ydmykhet. Det gleder meg aller mest!
  Ønsker alle en fin førjulstid.

  • baardborch Says:

   Hei Ketil, takk for et glimrende innlegg. Ja, konserten du skriver om, var sikkert en fabelaktig (og viktig!) opplevelse. Husker jeg for et år eller to siden skrev en betraktning om en opplevelse på en av de svært mange kulturskolearrangementene. Det var også en flott seanse.
   Hyggelig det skjer mye i kulturbyen! Bård PS Du er velkommen til å sende noen ord – og gjerne bilder – fra arrangementet du skriver om, så skal jeg få det med i avisen. Send det som epost til meg.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: