Dracula, du liksom

torsdag 19. november 2009

Det er vampyrfeber i Harstad, leser jeg på ht.no. Filmen «New Moon» har premiere natt til fredag 19. november kl. 00.02.

Hollywood elsker vampyrer, og det gjør folk flest også, men hvorfor lar vi oss tenne sånn av latterlige filmer om blodsugende eventyrvesen?  Jeg må si det så pass sterkt: På listen over de 500 dårligste filmene jeg har sett, tilhører Francis Ford Coppolas «Dracula» fra 1992 det absolutte bunnsjiktet (i hard kamp med «Norske Byggeklosser» fra 1971).

Vampyrene skal være levende døde som står opp om natten for å drikke blod av de levende, og de skal også kunne besette menneskene slik at vi også blir vampyrer. Liksom! Skal man lage film om sånt, er det vel like før noen også lager filmer om unger på en trolldomsskole.

Men åpenbart er det mange som lar seg forføre av vampyrene. NRK3 har nå stor suksess med «True Blood»,  som «tar oss med til småbyen Bon Temps i Louisiana hvor mennesker og vampyrer lever i sameksistens takket være oppfinnelsen av et syntetisk blod». Jeg har overhodet ikke lyst til å drive reklame for serien, men i alle fall: Den vises for eksempel torsdag 19. november kl. 22.30 og fredag 20. november kl. 22.10.

Og nei: Jeg er overhodet ikke redd for vampyrer. Man spiser da hvitløk.

PS  Kanalsjefen for  ht.no har dessverre bestemt at nettredaksjonen skal være til stede under filmpremieren i Harstad natt til fredag.  Se bildene på ht.no fredag formiddag! 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: