To på do

fredag 13. november 2009

 Hva snakker damene om? En seminarrapport.

Jeg har vært på lederseminar for å lære noe nytt og utvikle meg. Seminaret i Svolvær var både nyttig og interessant. Ikke så nyttig at det ikke var interessant, ikke så interessant at det ikke var nyttig.

– Skal vi gå på do, spør hun. Og så går de på do. Sammen.  Fenomenet er interessant, så jeg fant det nødvendig å granske saken en smule, utrede den så å si.

 Her er rapporten: DAMER PÅ DO

1. For damer er det å gå på do primært en sosial begivenhet, et rituale.

2. Dobesøkene er en viktig arena for kompetanseheving, spesielt knyttet til vitale kunnskapsområder som kropp & sex, gutter & menn.

3. Oppholdet på do er også et forum for debriefing: – Så du hvordan han er blitt på håret? – Hva mente den pjeska med det hun sa? – Jeg tror han så meg.

4. Store toaletter på for eksempel utesteder er glimrende talerstoler hvor ryktesmeder eller andre lett får et takknemlig publikum. Kommunikasjon etableres lett gjennom speilrefleksene. Noen har også en tilhørerskare uten å vite det. Når to jenter utveksler bekjennelser i et avlukke, glemmer de gjerne at alt de sier,  kan høres av alle.

5. Dobesøkene har osgå et praktisk-estetisk formål. Strømpebukser må skiftes, og sminken  refreshes, det som i noen tilfeller må kunne beskrives som vrakberging.

Til slutt: Damenes doritualer må sees i lys av mennenes dovaner, som kan oppsummeres slik: 1. Vi går alene, og liker det ikke dersom det er andre i samme ærende som oss samtidig. 2. Vi går helst på et ordentlig toalett, selv et pissoar hadde holdt. 3. Vi er raske og effektive. 4. Men 70 prosent av oss vasker ikke hendene etterpå, ifølge undersøkelser gjort per observasjon på norske restauranter. 5. Vi ser oss i speilet og fikser sveisen, men bare dersom vi er alene.

Det er alltid lærerikt å være på seminar.

2 kommentar to “To på do”

 1. Fr. Berg Says:

  3. Vi er raske og effektive….
  hmmmm
  Bortsett fra når dere skal nr. 2.
  Et fenomen jeg har fundert på.

  Hvorfor bruker menn en halvtime når de skal nr. 2? Sitter gjerne å koser seg i egen skitlukt med noe godt å lese attåt….

  merkelig….

 2. baardborch Says:

  Til orientering (personlig)
  A. De fleste av oss er alltid lynraske.
  B. Vi menn er opptatt av hygiene, og leser aldri på do.
  C. Alle menn er dyktige til å lufte etc.

  …tusen takk for synspunkt!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: